20240418_125151 Svet24.si

Ugledni voditelj Deutsche Welle o dvigu skrajne ...

los Svet24.si

70-letnik se je plazil po grmovju, a ni preživel ...

1689072487-dasgeghwff-24-1689072293032 Necenzurirano

Kaj bivši prvi mož Darsa pravi o sodelovanju z ...

kaloh irgl logar Jure Klobcar Reporter.si

Nižje plače za Logarja in upornike iz SDS: ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Tekmovalci Njena.si

Sprememba v programu in razočaranje za ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

liz
liz
0 21.10.2014 18:52:54

Honda napoveduje povračilo

Reuters
Po nedeljski dirki za VN Avstralije sta pred motociklisti v razredu motoGP do konca sezone ostali še dve preizkušnji.

Na dirkališču Phillip Island se je popolnega zmagoslavja veselilo moštvo Yamahe. Valentino Rossi je vknjižil drugo zmago v sezoni, Jorge Lorenzo pa je tudi na osmi dirki zapored stal na zmagovalnem odru - petič (skupno pa šestič v sezoni) je bil drugi. Da je bilo zmagoslavje popolno, je s tretjim mestom poskrbel Bradley Smith, ki tekmuje za ekipo Forward Yamaha.

rossi3 re
Reuters

Veliko slabše volje so bili pri Hondi, saj sta tako Marc Marquez kot Dani Pedrosa predčasno končala preizkušnjo. To pomeni, da je ekipa zabeležila prvo ničlo v letu 2014. Marquez, ki si je že pred časom zagotovil naslov svetovnega prvaka, je slavil na enajstih izmed prvih dvanajstih dirk, na zadnjih štirih pa vsega enkrat stal na stopničkah za zmagovalce (na Japonskem je bil drugi) in še vedno naskakuje dvanajsto zmago v sezoni, s katero bi izenačil rekord legendarnega Micka Doohana.

Konec tega tedna je na sporedu VN Malezije, kjer si Honda obeta precej drugačen razplet. "Škoda je, kar se je zgodilo v Avstraliji, vendar pa sem preizkušal drugačno taktično različico in na srečo lahko to počnem, ker sem si že zagotovil naslov prvaka," je povedal Marquez, ki se je na poti do Malezije ustavil v Indoneziji, natančneje v Džakarti, kjer je Honda organizirala posebno prireditev.

Kljub temu pa je z mislimi že v Sepangu. "Gre za dirkališče, ki mi je všeč. Tudi Honda se je lani tu dobro odrezala, Dani je bil prvi in jaz drugi. Najbolj pomembno je najti prave nastavitve, še posebej to velja pri zaviranju. Zato nas v petek in soboto čaka težko delo, da se ustrezno pripravimo na dirko."

Na boljše čase upa tudi Pedrosa, ki po odstopu v Avstraliji v skupnem seštevku zdaj za drugouvrščenim Rossijem zaostaja za 25 točk, medtem ko mu tretji Lorenzo beži za 17 točk. "Vesel sem, da je VN Avstralije za nami, tako da se lahko osredotočimo na prihajajoči konec tedna. To stezo vsi dobro poznamo, tako kot vedno nas zaradi tamkajšnjega vremena spet čaka fizično zelo zahtevna drika," je dejal Pedrosa.

Steza v Sepangu je sestavljena iz hitrih in počasnih zavojev, dolgih ravnin, prav tako pa je na nekaterih odsekih potrebno tudi močno zavirati. "Upam, da bomo našli prave nastavitve in si s tem zagotovili kar najboljše pogoje za nedeljsko dirko, na kateri se moramo vrniti v boj za drugo mesto v skupnem seštevku."

VRSTNI RED V SVETOVNEM PRVENSTVU
1. Marc Marquez (Špa/Honda) 312 točk
2. Valentino Rossi (Ita/Yamaha) 255
3. Jorge Lorenzo (Špa/Yamaha) 247
4. Dani Pedrosa (Špa/Honda) 230
5. Andrea Dovizioso (Ita/Ducati) 166
6. Aleix Espargaro (Špa/Forward Yamaha) 117
7. Pol Espargaro (Špa/Yamaha Tech3) 116
8. Bradley Smith (VBr/Yamaha Tech3) 108
9. Andrea Iannone (Ita/Ducati Pramac) 102
10. Stefan Bradl (Nem/Honda-LCR) 96

Članki iz rubrike