Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Srečko Ferlež
Srečko Ferlež
0 11.10.2019 12:53:19

300 tekačev po stopnicah na Kalvarijo

Podelitev pokalov najboljšim
Marko Pigac
Že desetič je Univerzitetna športa zveza Maribor - Zdrava zabava priredila Nočni tek na Kalvarijo. Po 454 stopnicah se je podalo okoli 300 odraslih in otrok in to kljub nekoliko hladnejšim temperaturam. Najhitreje sta na vrh prišla Klemen Španring med moškimi in Ana Čufer v ženski kategoriji. Čas absolutno najhitrejšega je bil 1:49,16, kar je bilo nekaj sekund premalo za »rekord stopnic« izpred nekaj let.

Edinstveni tek po stopnicah, v spremljavi elektronske glasbe in barviti svetlobni kulisi je znova na dogodek privabil Mariborčane in Mariborčanke iz bližnje in širše okolice. Vrh stopnišča, ki zajema 454 stopnic pa postreže z enim najlepših razgledov nad mestom.

sponzorji-za-ekipo_ozko_SUSA_splosno

Zdrava zabava, ki je znan organizator športnih prireditev v Mariboru, je lansko leto kot novost uvedla otroške teke, ki se jih je udeležilo malce več kot 80 otrok, starih od 3 let naprej. Ob glasbi in glasni podpori navijačev so tek otvorili najmlajši, le uro kasneje so se na mogočne stopnice podali tudi starejši tekmovalci. »Otroci tečejo v 3 starostnih kategorijah: mini kalvarček do vključno letnika 2012, kalvarček, letniki 2008 do 2011 ter senior kalvarček, ki so letniki 2004 do 2007,« pove Klemen Tasič, ki je vodja projekta že vrsto let.

Kljub temu, da se star rekord 1 minuta in 44 sekund še kar oklepa prestola pa so tudi letos tekmovalci dosegali odlične čase. Organizatorji so poudarjali, da je zmagovalec prav vsak, ki premaga stopnice, zato je čisto vsak udeleženec prejel spominsko medaljo.

Kot so poudarili organizatorji, je v ospredju dogodka slogan Vsak je zmagovalec, zato na prvem mestu ni tekmovalnost. »Sicer smo merili čase in nagradili najboljše, vendar gre predvsem za promocijo zdravega načina življenja skozi brezplačne športne dogodke, namenjene vsem generacijam. Gibanje Zdrava zabava to pravzaprav počne že dve desetletji,« pravi vodja projektov pri Zdravi zabavi Klemen Tasič. Dogodek je bil množično obiskan in brezplačen.

Najhitrejši so z vzponom opravili v dveh minutah. A večini je bilo pomembno, da so vzpon premagali v izjemnem vzdušju. »Ko ob startu slišiš, kako te spodbuja množica, dobiš dodatne moči,« je dejala Klara, ki je prvič tekla na Nočnem teku na Kalvarijo.

tek na Kalvarijo 2019
Marko Pigac

Nekaj sto ljudi je pod Kalvarijo, pri mariborski škofijski gimnaziji vzpodbujalo rekreativce. Organizator je poskrbel za spremljevalni program in odlično vzdušje. Od vsega začetka je zraven Klemen Tasič, vodja projektov pri Zdravi zabavi, ki je med dogodkom dejal: »Samo, da se Mariborčani zabavajo in družijo. V športnem vzdušju.«

Pri rezultatih, glede na lansko leto, na vrhu ni bilo sprememb. Podobno kot lani je pri ženskah zmagala Ana Čufer, študentka Filozofske fakultete, Univerze v Ljubljani, ki je svoj lanski rezultat 2:23,00 izboljšala in dosegla čas 2:11,33. Absolutni zmagovalec je, prav tako kot lani, postal Klemen Španring. Progo je zmogel v času 1:49,18. Svoj lanski čas je izboljšal za 8 sekund.

REKORDER PROGE NI USPEL NA STOPNIČKE
»Danes sem po nekaj letih prost, da sem se dogodka lahko ponovno udeležil in to me veseli,« je povedal Matjaž Mikloša, lastnik nekaj let starega rekorda proge, ki ga tudi letos ni uspel nihče doseči. Mikloša sicer tokrat ni uspel poseči med prve tri, saj je bila kar huda konkurenca.

Rezultati 10. Nočnega teka na Kalvarijo
ženske:
1. Ana Čufer 2:11,33
2. Ingrid Mirnik 2:32,97
3. Anja Lončarek 2:57,85

moški:
1. Klemen Španring 1:49,18
2. Simon Kmet 1:53,32
3. Cristof Grossegger 1:57,97

Študentski šport podpirajo Fundacija za šport, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Evropska unija – socialni skladi, Coris asistence d.o.o., Nomago d.o.o. in športni dnevnik EkipaSN.

Galerija
Značke: šport, študenti

Članki iz rubrike