Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Srečko Ferlež
Srečko Ferlež
0 10.07.2019 12:45:46

Domjanova osma v metu diska, Filipičeva v finalu troskoka

V finalu je Veronika Domjan disk vrgla 53,96 m Tadej Novak
Tadej Novak
Sedmi tekmovalni dan na 30. poletni univerzijadi v Neaplju je Veronika Domjan, študentka Pedagoške fakultete, Univerze v Mariboru osvojila 8. mesto v metu diska. V finalu je disk najdlje vrgla 53,96 m. Zmagala je Italijanka Diasy Osakue z rezultatom 61,69 m. V kvalifikacijah troskoka je Neja Filipič skočila 13,61 m in se s četrto daljavo uvrstila v petkov finale.

Veronika Domjan si je v ponedeljek zagotovila nastop v finalu 30. poletne univerzijade v Neaplju. Domjanova je v finalu prvi met vrgla 50,56 m, v drugem pa je zabeležila svoj najboljši rezultat v finalu, 53,96 m. Po treh metih je zasedala 8. mesto in je kot zadnja nadaljevala finale. V drugem delu finala so nasprotnice še nekoliko dvignile nivo metov, Domjanovi pa ni uspelo popraviti tehničnih napak v metih. Po finalu je 22-letna študentka Pedagoške fakultete povedala: ''Z nastopom v finalu nisem zadovoljna, saj sem pričakovala medaljo. Želja v finalu je bila prevelika in to se je odražalo v mojih metih. Res sem bila osma, a športniki hodimo na tekmovanja zato, da osvajamo medalje. Tokrat ni šlo, zato je moja ocena negativna.''

vsi-logotipi-univerz-in-sponzorji_NOVO

Na prvo mesto se je nekoliko presenetljivo uvrstila Italijanka Diasy Osakue, ki je premagala Nemko Claudine Vita, ki je letos disk vrgla že čez 66 m. ''Mislim, da je bila bronasta medalja dosegljiva, a tokrat mi ni uspelo. Sta pa Italijanka in Nemka zasluženo osvojili prvi dve mesti. Obe namreč že imata normo za svetovno prvenstvo v Dohi.''

Domjanova, ki je zaključil s prvo univerzijado, je dodala: ''Univerzijada je lepa izkušnja, saj je tekmovanje zelo dobro organizirano. Moram pohvaliti vodstvo odprave Slovenske univerzitetne športne zveze in strokovni štab, ki so zelo lepo poskrbeli za nas. Menim, da bo čez dve leti tekma na univerzijadi še boljša in takrat grem po medaljo.''

Na stadionu San Paolo je v svoji drugi disciplini na univerzijadi nastopila Neja Filipič. Najprej je poskušala v kvalifikacijah skoka v daljino, a je bilo 6,11 m nekoliko premalo, da bi se uvrstila med 12 najboljši skakalk v daljino na univerzijadi. Zmanjkala sta ji zgolj dva centimetra. Naslednji dan je v kvalifikacijah troskoka zanesljivo začela in že v prvem poskusu skočila 13,53 m. Isti rezultat ji je uspel v drugem poskusu. V tretjem je še nekoliko dodala in skočila 13, 61 m. To je zadostovalo za 4. rezultat kvalifikacij. Najdlje je skočila Ukrajinka Olha Korsun, ki je pristala pri 13,75 m. Veliki finale v troskoku bo v petek, ob 18:25.

Neja_Filipič_2_big
Tadej Novak

Slovenski študenti so dejavni tudi v ostalih športih na 30. poletni univerzijadi v Neaplju. V plavanju sta Anemari Košak (Fakulteta za šport) in Nuša Erjavec (Visoka šola za varstvo okolja) nastopili v najkrajših disciplinah v 50-metrskem bazenu. Košakova je na 50m prosto zasedla 31. mesto, Erjavčeva pa je bila na 50m prsno 32.

Lokostrelci so v Avellinu opravili s kvalifikacijami. Vsi so se uvrstili v boje na izločanje. Urška Čavič, Teja Slana, Žiga Ravnikar in Rok Bizjak tekmujejo v ukrivljenem loku, Staš Modic, študent Višje strokovne šole Kranj, pa nastopa v sestavljenem loku. Slednji je že opravil z individualnim nastopom in zasedel 17. mesto. V prvem krogu je premagal Kazahstanca Sorokina s 143:139, v 2. krogu (1/16 finala) pa je moral priznati premoč Mehičanu Bererri, ki je slavil s 141:140. Poleg individualnih tekem v disciplinah sestavljeni in ukrivljeni lok bosta danes nastopili ženska in moška ekipa v ekipni tekmi v ukrivljenem loku.

Študentski šport podpirajo: Fundacija za šport, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Študentska organizacija Slovenije, Assistance Coris d.o.o., Nomago d.o.o., OKS-ZŠZ, ŠOU v Ljubljani, Fundacija Študentski tolar, UKOM, Univerza v Ljubljani, Univerza v Mariboru, Visoka šola za varstvo okolja, Inštitut in akademija za multimedije, Fiziterapevtika in Fakulteta za zdravstvo Angele Boškin.

Galerija

Članki iz rubrike