Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Srečko Ferlež
Srečko Ferlež
0 28.04.2019 13:00:40

Fakulteta za upravo ubranila naslov, »Medicinke« presenetile »Ekonomistke«

Fakulteta za upravo in Medicinska fakulteta - zmagovalci Spalding UKL 2018/19
Ana Kregar
Zaključila se je še zadnja univerzitetna liga za sezono 2018/19. Košarkarice in košarkarji Univerze v Ljubljani so dobili nove-stare prvake. Fakulteta za upravo (FU) je zanesljivo premagala Fakulteto za gradbeništvo in geodezijo (FGG), pri ženskah pa je Medicinska fakulteta (MF) presenetila Ekonomsko fakulteto (EF) in slavila s 66:61. Tretji mesti sta osvojili Fakulteta za šport (FŠ) pri ženskah in Medicinska fakulteta pri moških. V Mariboru so študenti preverjali svoje plezalne sposobnosti, na primorskem pa so se študenti na svetovni dan brez dvigal povzpeli na koprski zvonik.

Na Srednji zdravstveni šoli Ljubljana je bil finalni dan Spalding univerzitetne košarkarske lige (UKL) za sezono 2018/19 v moški in ženski kategoriji.

sponzorji-za-ekipo_ozje

SPALDING UKL 2018/19, finale
Na finalnem večeru so se zbrale štiri najboljše ekipe v obeh kategorijah. Videli smo po dve tekmi za 3. mesto in finale. Najprej so na parket stopile poraženke polfinala. V boju za 3. mesto pri ženskah sta se pomerili ekipi Fakultete za šport in Pedagoške fakultete (PeF). Glede na razmerje moči iz predtekmovanja je bilo pričakovati premoč študentk FŠ. Prva četrtina je bila še izenačena, saj so košarkarice FŠ vodile le s štirimi točkami prednosti. Tudi v nadaljevanju srečanja je veliko preglavic študentkam FŠ predstavljala zlasti conska obramba študentk PeF, vendar so »difovke« s svojo kvaliteto nekajkrat povedle s 17 točkami prednosti in na koncu srečanje mirno pripeljale do zanesljive zmage. Najboljša strelka Fakultete za šport je bila Nina Gabrovšek z 18 točkami.

V malem finalu v moški konkurenci sta se pomerili ekipi Fakultete za družbene vede (FDV) in Medicinske fakultete. V prvem polčasu so bili študentje MF boljši nasprotnik, saj so prvo četrtino dobili s sedmimi točkami razlike, ob polčasu pa so svoje vodstvo celo podvojili. V nadaljevanju so študenti FDV poskušali vse, da bi visoko vodstvo »medicincev« znižali, vendar jim to nikakor ni uspelo. Izjemno je tokrat igral Matej Drglin, zato so predvsem z njegovo pomočjo študenti MF zadržali visoko vodstvo in si zasluženo priigrali bronaste medalje. Drglin je zbral 28 točk.

114-21-Peter Vilfan
Peter Vilfan ob podeljevanju medalj najboljšim košarkaricam
Ana Kregar

V velikem finalu sta ste pri ženskah pomerili ekipi Ekonomske fakultete (EF), ki so branile lanski naslov in študentke Medicinske fakultete. Čeprav so »ekonomistke« veljale za favoritinje so borbene in zagrizene študentke MF ves čas tekme držale ritem s košarkaricami EF. V drugi četrtini so študentke EF svojo igro gradile s podajami pod koš, na visoko Černačevo, »medicinke« pa je ves čas v stiku držala izjemna Sara Meden. Tako se je polčas končal s sedmimi točkami prednosti EF. Drugi polčas so študentke MF začele izjemno učinkovito in z delnim rezultatom 8:0 povedle s točko prednosti. Po minuti odmora so se »ekonomistke« le zbrale in ob koncu tretje četrtine zopet prešle v vodstvo s petimi točkami razlike. V zadnji četrtini so »medicinke« poskušale vse, da bi rezultat obrnile sebi v prid. V tej nameri so popolnoma uspele, saj so v izjemni končnici popolnoma nadigrale nasprotnice in več kot zasluženo osvojile letošnji naslov. Končni rezultat je bil 66:61 za Medicinsko fakulteto, njihov najboljša igralka Sara Meden pa je dosegla 32 točk.

Po zelo zanimivem ženskem finalu je sledil moški, v katerem sta se pomerili Fakulteta za upravo in Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo. Ekipi sta se v letošnji tekmovalni sezoni že srečali in takrat so gladko zmagali študenti FU. Košarkarji FGG so, kljub temu, da so bili nasprotniki favoriti, dobro začeli finalni obračun. Prva četrtina je minila v enakovredni igri, na kratek odmor pa so s prednostjo 4 točk odšli »upravniki«. V drugi četrtini se je nadaljevala prava borba za vsako žogo, ob koncu tega dela igre pa so bili precej boljši lanski prvaki, ki so na odmor med polčasoma odšli z 12 točkami naskoka. V tretji četrtini so košarkarji FU znali z mirno in rutinirano igro obdržati dvomestno prednost. V zadnji četrtini so se »upravniki« popolnoma razigrali in tako le potrdili svojo kakovost ter zanesljivo zmagali in že drugič zapored in tretjič v svoji zgodovini osvojili naslov prvakov. Največ košev je v finalu dosegel Grega Sajevic, 18.

Rezultati - ženske:
za 3. mesto
FŠ – PeF 50:40
finale
EF – MF 61:66

moški:
za 3. mesto
FDV – MF 54:75
finale:
FU – FGG 67:48

Najkoristnejša igralca celotne tekmovalne sezone sta postala Bojan Tepić (FU) in Sara Meden (MF).

Plezanje Zdrava zabava
V Univerzitetnem športnem centru Leona Štuklja (UŠC) se je odvilo drugo tekmovanje za študente in študentke univerzitetnega mesta Maribor. Akademsko planinsko društvo Kozjak in Univerzitetna športna zveza Maribor sta organizirala tekmovanje v težavnostnem plezanju na umetni steni. Tekmovanje je bilo rekreativne narave, saj je bilo v ospredju druženje. Tekmovanja se je udeležilo 10 nadobudnih plezalcev in plezalk, ki so se med seboj pomerili v 5 različnih smereh. Oba Filipa sta preplezala vseh pet smeri, zato je zmagovalca dala šesta smer, ki jo je uspešno preplezal Filip Justinjek, študent Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko (FERI). Pri ženskah pa je bila najuspešnejša študentka Pedagoške fakultete Tina Levičar, ki je za sabo pustila dve predstavnici Medicinske fakultete.

114-21-plezanje
Tekmovanje v plezanju Zdrava zabava
Jan Sredenšek

Končni rezultati - moški:
1. Filip Justinjek, FERI
2. Filip Bezovnik, FS
3. Klemen Rajter, FERI

ženske:
1. Tina Levičar PeF
2. Živa Ledinek, MF
3. Patricija Lešnik, MF

204 stopnice z dobrim namenom!
Univerzitetna športna zveza Primorske (UŠZP) se je s svojimi študenti, na svetovni dan brez dvigal, 24. 4., povzpela po 204 stopnicah koprskega mestnega zvonika.

Na ta način so primorski študenti podprli že 5. izvedbo svetovnega projekta Now we move, ki želi ozavestiti ljudi, da lahko že z majhnimi spremembami vplivamo na naše zdravje in poskrbimo za več gibanja. Na dan, ki je bil hkrati »No Elevators day« (dan brez dvigal) so pripomogli k cilju projekta: 100 milijonov bolj aktivnih ljudi do 2020 in se pridružili ljudem po celem svetu, ki so na ta dan izbrali stopnice namesto dvigal.

Združili so prijetno s koristnim in uživali v čudovitem razgledu na Koper, ob tem pa pripomogli k osveščanju ljudi, da so majhni koraki dovolj za velike spremembe.

Študentski šport podpirajo Fundacija za šport, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Študentska organizacija Slovenije, Nomago d.o.o. in športni dnevnik Ekipa SN.

Članki iz rubrike