klemen boštjančič Svet24.si

Svoboda ima še tretjega podpredsednika, nimajo pa...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

ronaldo 33 Ekipa24.si

Joj, kaj je naredil Ronaldu! To je predrznež, ki ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

Srečko Ferlež
Srečko Ferlež
0 18.01.2019 16:09:43

V futsalu krog preobratov, ''ekonomistkam'' košarkarski derbi

Ekipa: Zaključna gradbena dala Andrej Brbre s.p.
Vid Jerčič
Tudi v tem tednu so bili študentke in študenti aktivni na univerzitetnih ligaških tekmovanjih. Največ tekem so odigrali nogometaši v dvoranskem nogometu (futsalu), ki so bili dejavni tako v Ljubljani kot v Mariboru. Skupinski del futsal lige se bliža koncu v Mariboru. V Ljubljani pa so na polovici tekmovanja. Košarkarji v tekmovanju Spalding UKL so odigrali zadnje tekme 1. dela tekmovanja, medtem ko morajo košarkarice odigrati še srečanja zadnjega kroga. Odbojkarske univerzitetne lige potekajo po ustaljenem razporedu v Ljubljani in na Primorskem.

V zadnjem tednu študentskega športnega udejstvovanja so bili na delu futsalerji, odbojkarji in košarkarji.

slka-sponzorji2019

Uhlsport UFL, Ljubljana
V Uhlsport futsal ligi Univerze v Ljubljani so bile odigrane tekme 4. in 5. kroga. Študenti Medicinske (MF) in Pedagoške fakultete (PeF) so prišli do točk v zadnjih sekundah. Študentje Ekonomske fakultete (EF) so šele v drugem delu dvoboja strli borbene nogometaše iz Fakultete za računalništvo in informatiko (FRI) in z minimalno zmago ostali v vrhu skupine. Študentje Fakultete za kemijo in kemijsko tehnologijo (FKKT) pa so slavili težje, kot so pričakovali, a štejejo le nove tri točke.

Tudi v 5. krogu Uhlsprot UFL je bilo precej napetih tekem. Študentje Fakultete za šport so z remijem proti nogometašem Strojne fakultete dosegli manj od pričakovanega. Študentje Ekonomske fakultete (dodiplomski študij) so bili blizu svoji drugi zmagi letos, a so borbeni nogometaši Zdravstvene fakultete izenačili le 10 sekund pred koncem tekme. Pravna fakulteta se je precej namučila s študenti Fakultete za arhitekturo. ''Pravnike'' je rešil Žiga Hrovat, ki je dosegel 2 zadetka in svoji ekipi priigral že četrto zmago te sezone. Nogometaši Fakultete za farmacijo so v dvoboju začelja, proti ''matematikom'' prišli do prve zmage v sezoni. Največ golov, kar 7, je padlo na tekmi med Filozofsko fakulteto in Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo. To je bila tekma preobratov, na kateri so krajšo potegnili še neporaženi študentje Fakulteta z gradbeništvo in geodezijo.

SKUPINA B, 4. krog
FDV - MF 3:3 (2:1)
EF (podip. š.) – FRI 1:0 (0:0)
FKKT – BF 2:1 (0:0)
FU - PeF 2:2 (1:0)

SKUPINA A, 5. krog
EF (dod. š.) - ZF 2:2 (1:0)
FA – PF 1:2 (1:1)
FFA - FMF 3:2 (0:1)
FŠ - FS 0:0
FF - FGG 4:3 (2:0)

Tudi v Mariboru so bili na delu nogometaši v skupini B. Igrali so tekme 5. in 6. kroga, izstopali sta dve ekipi. Največ golov je uspelo zabiti nogometašem Šaleškega študentskega kluba (ŠŠK), ki so bili na dveh tekmah uspešni kar trinajstkrat, ob tem so obakrat ohranili svojo mrežo nedotaknjeno. Še naprej pa sta razred zase ekipi Zaključna gradbena dela Andrej Brbre s.p. in KURS, ki sta še edini neporaženi ekipi v študentski ligi Univerze v Mariboru. Prvi so v zadnjem igralnem dnevu premagali ŠOAM Team in KZSŠ, KURS pa so imeli samo eno tekmo in slavili z 2:1.

Študentska futsal liga, Maribor

SKUPINA B, 5. in 6. krog
Povratnik – ŠŠK 0:6
DD AMS – KZSŠ 1:2
Zaključna gradbena dela Andrej Brbre - ŠOAM Team 3:1
ŠŠK – DD AMS 7:0
KZSŠ – Zaključna gradbena dela Andrej Brbre 1:2
ŠOAM Team – KURS 1:2

Spalding UKL, Ljubljana
Košarkarji in košarkarice so v ligi Spalding UKL 2018/19 tekmovali v ženski predtekmovalni skupini B in moški predtekmovalni skupini D. Pri ženskah smo spremljali derbi med Ekonomsko fakulteto in Medicinsko fakulteto, med ekipama, ki v zadnjem obdobju krojita vrh ženske univerzitetne košarke v Ljubljani. Derbi so dobile prve.

Študentke Ekonomske fakultete (EF) so veljale za favoritinje. Prva četrtina se je končala neodločeno, druga četrtina pa je pripadla ''ekonomistkam'', tako da so te vodile ob polčasu z 11 točkami razlike. V tretji četrtini so ''medicinke'' poskušale vse, da bi se rezultatsko približale, vendar so študentke z EF nadzorovale potek tekme in tudi s pomočjo nekaj zadetih metov za tri točke na koncu visoko zmagale.

Na drugi tekmi so košarkarice Fakultete za farmacijo (FFA) s pol moči prišle do visoke zmage in napovedale borbe za visoka mesta v letošnji tekmovalni sezoni. Pohvala gre tudi študentkam z mešane ekipe FKKT/FU za borbenem pristop.

Skupina B (ženske):
FFA – FKKT/FU 82:37
EF - MF 60:44

Študentje Pravne fakultete (PF) so z resnim pristopom od samega začetka tekme presenetljivo držali stik s povprečnimi ''elektrotehniki'' in polčas dobili s 6 točkami razlike. V zadnji četrtini so košarkarji Fakultete za elektrotehniko ponovno popustili in študentom s PF prepustili zmago. Glede na to, da so na zadnji tekmi ''gradbeniki'' premagali študente FKKT, so se ''pravniki'' dokaj presenetljivo, vendar zasluženo uvrstili v ligo za prvaka v nadaljevanju tekmovanja.

Na drugi tekmi smo videli maloštevilne in oslabljene košarkarje Fakultete za kemijo in kemijsko tehnologijo (FKKT). Študentje Fakultete za gradbeništvo in geodezijo so se brez težav sprehodili do zmage proti študentom s FKKT. Na koncu so visoko zmagali in se kot prvouvrščena ekipa iz predtekmovalne skupine D uvrstili v ligo za prvaka.

Skupina D (moški):
FE - PF 49:52
FGG - FKKT 70:31

M&M's UOL, Ljubljana
V univerzitetni odbojkarski ligi so bile v preteklem tednu odigrane tri tekme. Tesno tekmo med študentkami FDV in VF pri dekletih so dobile prve. Videli smo tekmo polno preobratov, a so v končnicah obeh nizov bolje odigrale študentke FDV in oba niza dobile z razliko dveh točk. Medicinska fakulteta je bila v pomembni tekmi boljša od Fakultete za farmacijo. Brez večjih težav so študentke MF ugnale, do tega trenutka, vodilno ekipo skupine B, Fakulteto za farmacijo. Boj za vrh skupine bo tako še zanimiv, saj imajo še štiri ekipe možnosti za uvrstitev v polfinale.

Pri moških so študenti Filozofske fakultete (FF) premagali vrstnike iz Pedagoške fakultete (PeF). V drugem nizu je pri FF v igro vstopil kapetan Jure Plut, ki je nekoliko poživil igro svoje ekipe in niz se je končal s trinajstimi točkami razlike v korist ''filozofov''.

ŽENSKE, 3. krog:
FDV - VF 2:0 (25:23, 25:23)
MF – FFA 2:0 (25:19, 25:15)
MOŠKI, 3. krog
FF - PeF 2:0 (25:18, 25:12)

UOL M-servis, Primorska
Na Primorskem smo bili priča velikemu preobratu na tekmi 3. kroga Univerzitetne odbojkarske lige M – servis. Fakulteta za vede o zdravju (FVZ) in Fakulteta za turistične študije (FTŠ) sta odigrali dva zanimiva niza, kjer je v obeh do zmage prišla ekipa FTŠ, zaradi bolje odigrane končnice. Ekipa FVZ se dvakrat ni uspela vrniti po dobrem začetku, zato je morala priznati poraz.

Druga tekma je bila precej bolj enosmerna, saj so bili odbojkarji Pedagoške fakultete (PEF) precej boljši od študentov Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije (FAMNIT). Po tekmi je na strani zmagovalk Petra Rančev povedala: ''Tekma je bila super, nasprotnik je bil dober, ampak se mi zdi, da jih je premagala utrujenost. PEF se odlično počuti, zato ciljamo na nove zmage v prihajajočih tekmah.''

UOL, 3. krog
PEF - FAMNIT 2:0 (25:22, 25:8)
FVZ - FTŠ 0:2 (23:25, 22:25)

Študentski šport podpirajo Fundacija za šport, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Študentska organizacija Slovenije, Nomago d.o.o. in športni dnevnik Ekipa SN.

Galerija

Članki iz rubrike