favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 04.09.2022 14:10:55

Božič za konec sezone na stopničkah, skupno zmago mu je odnesel Gestin

Luka Božič
Nina Jelenc/KZS
Slovenska kanuista Luka Božič in Anže Berčič sta dobro nastopila na zadnji tekmi svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v Seu d'Urgellu. Božič je bil na koncu tretji, Berčič pa četrti. Zmagal je Francoz Nicolas Gestin, ki je na koncu tudi osvojil svetovni pokal.

Gestin je s čisto vožnjo za devet stotink sekunde ugnal Španca Miquela Traveja, za 1,13 sekunde pa Božiča, ki je imel en dotik, na koncu pa bil v skupni razvrstitvi pokala drugi, pred zadnjo tekmo, ki je prinašala dvojne točke, je celo vodil. Berčič je na četrtem mestu brez dotikov zaostal 4,34 sekunde.

Že v polfinalu je spodletelo Benjaminu Savšku, ki je bil večji del proge zanesljivo na poti v finale, a je izpustil zadnja vratca in dobil 50 kazenskih sekund. Na koncu je bil 30.


V konkurenci kanuistk Slovenija ni imela finalistke. V polfinalu je namreč obstala Lea Novak, ki je bila z osmimi kazenskimi sekundami 25., za deseterico pa je zaostala več kot 12 sekund. Alja Kozorog in Eva Alina Hočevar sta izpadli že v kvalifikacijah.

Zmagala je Nemka Andrea Herzog, ki je za šest stotnik ugnala Čehinjo Gabrielo Satkovo ter za slabe tri sekunde njeno rojakinjo Terezo Fišerovo, tudi skupna zmagovalka svetovnega pokala.

Popoldne bodo na sporedu še tekme v ekstremnem slalomu, kjer bodo v četrtfinalu veslali Eva Terčelj, ki je bila druga pretekli konec tedna v Pauju, dobitnik kolajne s svetovnega pokala v Krakovu Vid Kuder Marušič in četrti s svetovnega pokala v Ljubljani Tine Kancler.

Članki iz rubrike