Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ue
ue
0 03.09.2022 18:51:50

Vsa čast! Četrtfinale je tu, še tri tekme do naslova svetovnih prvakov!

alesfevzer.com
Slovenska odbojkarska reprezentanca je še drugič zapored Nemčijo premagala s 3:1 (18, 19, -21, 21).

To jo je popeljalo v četrtfinale svetovnega prvenstva, ki bo na sporedu v sredo ob 21.00 v Stožicah, njihov tekmec pa bo zmagovalec ponedeljkovega dvoboja med Nizozemsko in Ukrajino. Po gladki zmagi nad Nemčijo v skupinskem delu, so se Slovenci tudi v osmini finala pomerili z istim nasprotnikom in tudi v drugo so bili boljši.

Morda igra tokrat na začetku ni bila tako prepričljiva, vendar kmalu so prišli v svoj ritem in so v prvih dveh nizih brez težav strli nemški odpor. V tretjem nizu so nekoliko popustili in se niso uspeli odlepiti od tekmecev, te pa so to izkoristili in so skozi niz držali minimalno prednost ter si v zaključku ustvarili prednost in dobili tretji del. V četrtem nizu je Cretu v igro poslal Ropreta in Možiča, kar se je obrestovalo, saj sta poživila slovensko igro in prednost se je postopoma večala. Ob koncu niza so se Nemci približali, toda Slovenci so ostali zbrani in po servisu Možiča so Nemci v napadu žogo poslali v avt, Nemci so zahtevali še preverjanje posnetka, vendar dotika v bloku ni bilo.

Po zadnji točki se je lahko začelo veliko slavje v stožiški dvorani, saj se je Slovenija prebila še v četrtfinale, kjer bo imela zadnjo priložnost igrati na domačih tleh. Od polfinala naprej se ekipe namreč selijo v Katovice. Ob koncu je dvorana za rojstni dan zapela kapetanu Tinetu Urautu, ki se jim je zahvalil.

Članki iz rubrike