reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Saša Broz in hči Sara Zidarić Njena.si

Pravnukinja Josipa Broza Tita spremenila priimek

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Oglasno sporočilo
Oglasno sporočilo
0 09.11.2020 09:00:00

Pametna vožnja druge generacije

Volkswagen je predstavil posodobljeno različico Tiguana, ki je po novem elektrificiran, digitaliziran in povezan ter tako še bolj pripravljen na izzive današnjega časa. Druga generacija njihovega najbolje prodajanega terenca bo zagotovo navdušila še tako zahtevne avtomobiliste.

Pri Tiguanovem novem modelu je bil na vseh bistvenih tehnoloških področjih narejen pomemben preskok. S svojo inovativnostjo, zanesljivostjo in brezkompromisno funkcionalnostjo bo zagotovo navdušil še tako zahtevne avtomobiliste, saj se ponaša z vsemi lastnostmi, ki jih išče sodoben voznik; varnostjo, udobjem in sodobno tehnologijo, piko na i pa doda še njegov videz, ki nas že na prvi pogled očara.

Asistenčni sistemi za varnost in udobje med vožnjo

Z naprednimi asistenčnimi sistemi, združenimi pod imenom IQ.DRIVE, novi Tiguan poskrbi za varnost v nepredvidljivih okoliščinah in vozniku omogoča manj naporno vožnjo. Proaktivni sistem za zaščito potnikov s prepoznavanjem tveganja za nezgodo poskrbi za samodejen preventivni odziv vozila, serijska asistenca za zaviranje Front Assist s funkcijo zaznavanja pešcev pa lahko pri nevarnosti naleta zmanjša silovitost trčenja oziroma poskrbi za zaviranje v sili.

Opcijski sistem Emergency Assist se aktivira v primeru kritičnega zdravstvenega stanja in ob neodzivnosti voznika pomaga preprečiti morebitno nezgodo z nadzorovano zaustavitvijo vozila. Sistem Travel Assist bo voznika razbremenil z možnostjo ohranjanja hitrosti in smeri vožnje, pri čemer bo avtomatsko ohranjal razdaljo do spredaj vozečih vozil, kar je še posebej dobrodošlo za tiste, ki veliko vozijo po avtocestah.

Povezani tudi na cesti

Prek infozabavnih sistemov novejše generacije je v Tiguanu zdaj na voljo povsem nov nabor spletnih storitev in funkcij. S Volkswagnovo mobilno aplikacijo We Connect lahko med drugim prikličemo pomembne informacije o vozilu in na daljavo preverimo, ali so vrata našega Tiguana zaklenjena in pozicijske luči izključene. Tiguan je z integrirano dostopno točko za brezžični internet opremljen tudi za informacijsko avtocesto. Stabilna internetna povezava omogoča brskanje po spletu na do osmih napravah, zato med dolgo potjo potnikom nikoli ne bo dolgčas.

Tudi v hibridni in športni različici

Volkswagnov najbolj prodajan SUV je zdaj prvič na voljo tudi v samostojni športni izvedbi R. Strokovnjaki za visoke zmogljivosti so za ta dinamičen model razvili nov štirikolesni pogon z razdelilnikom navora za popolnoma novo vozno dinamiko športnega terenca.

Za ekološko osveščene pa je od zdaj na voljo elektrificirana različica z novim, najsodobnejšim priključnohibridnim pogonom s sistemsko močjo 180 kW. Tiguan eHybrid lahko tako z izključno električnim pogonom, torej brez lokalnih emisij, prevozi do 50 km in pospeši vse do 130km/h.

Značke: volkswagen, suv, tiguan

Članki iz rubrike