sonce Dobra karma

Tedenski horoskop: vsi ste na testu, da ugotovite,...

horoskop_astro_napoved Svet24.si

Horoskop za torek, 31. marca

alenka-bratušek Reporter.si

Čestitamo in pozdravljamo! Danes slavi Alenka ...

trgovina, sofija, maska Svet24.si

Infektologinja Bojana Beović o tem, zakaj je ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Sledenje telefonom: pooblaščenka svari pred ...

eye-2488227_1920 Odkrito.si

Zaradi koronavirusa izgubil službo in naredil to ...

nikolina 2 Njena.si

Nikolina po poroki: 'Nisi zame, nehaj se truditi!'...

STA
STA
0 23.01.2020 21:18:29

Prvi dan po mariborskih notah

www.alesfevzer.com
V Ljubljani se je začelo letošnje državno prvenstvo v plavanju v 25-metrskih bazenih. Prvi dan je minil v znamenju plavalcev mariborskega Branika, ki so se po zaslugi Katje Fain in Martina Baua veselili kar petih zmag.

V ženski konkurenci je bila Fainova najboljša na 400 m prosto in 200 m delfin. Na 400 m prosto je s 4:04,97 dobila tesen dvoboj z ravensko olimpijko Tjašo Oder (4:06,21). Na 200 m delfin, eni najtežjih plavalnih disciplin, pa je bila z 2:10,07 prepričljivo boljša od konkurence.

"Na 400 m prosto sva se s trenerko dogovorili, da začnem pod dvema minutama, nato sem plavala le še na zmago. Testirala sem hitrejši začetek tekme. Zelo zadovoljna pa sem s tekmo na 200 m delfin, kjer sem napadala osebni rekord, kar mi je tudi uspelo," je po tekmi za STA povedala Fainova, ki si želi še osebna rekorda na 200 m hrbtno in 100 m delfin. "Morda še kakšnega, a o tem se bova s trenerko na prvenstvu odločali sproti."

Na 100 m mešano se je zmage veselila slovenska rekorderka Neža Klančar iz ljubljanske Olimpije. Velenjčanka Nuša Erjavec je na 100 m prsno izkoristila odsotnost Tjaše Vozel, izkušena Celjanka Anemari Košak pa je dobila tekmo na 50 m hrbtno. V štafeti na 4 x 100 m prosto so bile najboljše plavalke ravenskega Fužinarja.


V moški konkurenci je Bau dobil dva tesna dvoboja. Na 400 m prosto je s 3:50,11 le za sedem desetink ugnal mladega plavalca Olimpije Jako Pušnika, še slabe pol sekunde več je zaostal Pirančan Marcel Primožič. Tekmeca sta se v boju za srebro približala predvsem v končnici.

Na 200 m delfin pa Bau z močnim finišem na zadnji razdalji premagal Ravenčana Gala Kordeža, ki je v končnici povsem popustil. Nato je bil še pomemben član zmage mariborske moške štafete, kjer so se s srebrom in novim slovenskim mladinskim rekordom izkazali tudi plavalci kranjskega Triglava.

"Res sem zelo zadovoljen. Na 400 m prosto sem plaval na zmago in lahko v končnici celo malo popustil, saj sem zaradi napornih priprav zelo utrujen, potreboval pa sem še moč za dve tekmi. Na 200 m delfin sem imel nato dobro tekmo in dosegel tudi dober izid, super pa se je šlo še v štafeti in zadovoljnem sam lahko tudi z vsem, kar smo tukaj pokazali kot klub," je uvodni večer v Ljubljani opisal Bau.

Na 100 m prsno je z 59,00 prepričal reprezentant Triglava Peter John Stevens. Na 100 m mešano je bil najboljši Ravenčan Matija Može, na 50 m hrbtno pa Radovljičan Žan Pogačar.

Značke: plavanje, dp

Članki iz rubrike