tim kevin ravnjak 1 Dobra karma

Udarci usode: športnik zaradi poškodbe glave in ...

Tom Hanks, igralec Svet24.si

Takšne simptome okužbe s covidom je imel slavni ...

UV-TRAVNER HOJS-pl Reporter.si

Tako Janez Janša napoveduje udar na odtujene ...

ennio morricone Svet24.si

Umrl je velemojster filmske glasbe, legendarni ...

joc pečečnik1 Necenzurirano

Joc Pečečnik ima za pet milijonov evrov težav

komarji1 Odkrito.si

Ali komarji lahko prenašajo novi korona virus?

Miša Molk Njena.si

65-letna Miša Molk mami v kopalkah

STA
STA
0 23.01.2020 21:18:29

Prvi dan po mariborskih notah

www.alesfevzer.com
V Ljubljani se je začelo letošnje državno prvenstvo v plavanju v 25-metrskih bazenih. Prvi dan je minil v znamenju plavalcev mariborskega Branika, ki so se po zaslugi Katje Fain in Martina Baua veselili kar petih zmag.

V ženski konkurenci je bila Fainova najboljša na 400 m prosto in 200 m delfin. Na 400 m prosto je s 4:04,97 dobila tesen dvoboj z ravensko olimpijko Tjašo Oder (4:06,21). Na 200 m delfin, eni najtežjih plavalnih disciplin, pa je bila z 2:10,07 prepričljivo boljša od konkurence.

"Na 400 m prosto sva se s trenerko dogovorili, da začnem pod dvema minutama, nato sem plavala le še na zmago. Testirala sem hitrejši začetek tekme. Zelo zadovoljna pa sem s tekmo na 200 m delfin, kjer sem napadala osebni rekord, kar mi je tudi uspelo," je po tekmi za STA povedala Fainova, ki si želi še osebna rekorda na 200 m hrbtno in 100 m delfin. "Morda še kakšnega, a o tem se bova s trenerko na prvenstvu odločali sproti."

Na 100 m mešano se je zmage veselila slovenska rekorderka Neža Klančar iz ljubljanske Olimpije. Velenjčanka Nuša Erjavec je na 100 m prsno izkoristila odsotnost Tjaše Vozel, izkušena Celjanka Anemari Košak pa je dobila tekmo na 50 m hrbtno. V štafeti na 4 x 100 m prosto so bile najboljše plavalke ravenskega Fužinarja.


V moški konkurenci je Bau dobil dva tesna dvoboja. Na 400 m prosto je s 3:50,11 le za sedem desetink ugnal mladega plavalca Olimpije Jako Pušnika, še slabe pol sekunde več je zaostal Pirančan Marcel Primožič. Tekmeca sta se v boju za srebro približala predvsem v končnici.

Na 200 m delfin pa Bau z močnim finišem na zadnji razdalji premagal Ravenčana Gala Kordeža, ki je v končnici povsem popustil. Nato je bil še pomemben član zmage mariborske moške štafete, kjer so se s srebrom in novim slovenskim mladinskim rekordom izkazali tudi plavalci kranjskega Triglava.

"Res sem zelo zadovoljen. Na 400 m prosto sem plaval na zmago in lahko v končnici celo malo popustil, saj sem zaradi napornih priprav zelo utrujen, potreboval pa sem še moč za dve tekmi. Na 200 m delfin sem imel nato dobro tekmo in dosegel tudi dober izid, super pa se je šlo še v štafeti in zadovoljnem sam lahko tudi z vsem, kar smo tukaj pokazali kot klub," je uvodni večer v Ljubljani opisal Bau.

Na 100 m prsno je z 59,00 prepričal reprezentant Triglava Peter John Stevens. Na 100 m mešano je bil najboljši Ravenčan Matija Može, na 50 m hrbtno pa Radovljičan Žan Pogačar.

Značke: plavanje, dp

Članki iz rubrike