Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

stipan-macan Njena.si

Gledalci Botrov jezni zaradi smrti glavnega junaka...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

ZŠIS-SI
ZŠIS-SI
0 23.01.2020 15:47:24

Zbolel ob nepravem trenutku

Jernej Slivnik
ZŠIS-SI
Danes, v četrtek, se bo v Kranjski Gori s slalomom sklenilo štiridnevje tekem svetovnega pokala v alpskem smučanju za športnike invalide.

Tekmo tretjega dne, sredin veleslalom, je dobil Nizozemec Jeroen Kampschreur, ki je bil hitrejši od Norvežana Jesperja Pedersena in še enega Nizozemca Nielsa De Langna. Žal tudi v sredo ni bilo na startu Jerneja Slivnika, ki je zbolel, v domači oskrbi pa bo preživel tudi jutrišnji četrtek.


Sandi Novak lovi normo

V tem paralimpijskem letu bodo nekatere športnice in športniki lovili normo za Tokio, kjer se igre začnejo 25. avgusta. Prvi, ki gre v letu 2020 v lov na normo, je slepi maratonec Sandi Novak, ki ga jutri čaka maraton v Dubaju! Ekipa, zbrana okoli Sandija, v njej sta tekača Roman Kejžar in Martin Pirnat ter vodja odprave Primož Černilec, je v nedeljo odpotovala v Dubaj, kjer se je v teh dneh aklimatizirala in pripravila na preizkušnjo.

"Sandi je pripravljen zelo dobro in je sposoben doseči normo," sporočajo iz tabora našega maratonca, ki bo moral maraton premagati v manj kot dveh urah in 55 minutah. Novak je v Dubaju normo za paralimpijske igre lovil že leta 2016 in bil pri tem zelo uspešen. Z opravljeno normo je postal kandidat za nastop na igrah, na katerih je potem tudi tekmoval in v Riu zasedel izvrstno osmo mesto.



Članki iz rubrike