Črne oči 1 Dobra karma

Skrivnostni otroci s črnimi očmi (3. del)

horoskop_astro_napoved Svet24.si

Horoskop za sredo, 19. februarja

KOLUMNA NOVA Damir Crncec PL Reporter.si

Napad na policijo nam kaže kako blizu je ...

Državni zbor-Parlament Svet24.si

Se bo etika poslancev zaradi 12 členov kodeksa ...

86695155_10157860848386093_854939220525973504_o Necenzurirano

Zato bi se morali bati Orbana in njegovih ...

Iva Pahor Martelanc Njena.si

Umrla je mati Boruta Pahorja

ivana milat3 Njena.si

Sanjski moški: Kaj se je zgodilo z Ivano?

STA
STA
0 06.08.2019 19:20:10

Mrakova in Macarolova po diskvalifikaciji tekmic sedmi

alesfevzer.com
Slovenski jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol sta po drugem dnevu svetovnega prvenstva v razredu 470 v japonski Enoshimi sprva napredovali na osmo mesto, po poznejši diskvalifikaciji španske posadke pa sta sedmi. Danes so jadralke opravile tri plove, Slovenki pa sta z dvema drugima mestoma popravili 16. izhodišče po prvem dnevu tekmovanja.

Slovenki sta na prvenstvu, ki so ga na Japonskem zaradi slabega vremena začeli z dnevom zamude, v ponedeljek startali z devetim in 22. mestom, kar jima je po prvem dnevu prineslo 16. mesto.

Danes sta delo dvakrat opravili odlično in zasedli drugi mesti v tretjem in petem plovu. Le v četrtem jima je šlo nekoliko slabše, a se za zdaj 23. mesto kot najslabša uvrstitev črta iz njunih rezultatov.

"Največja sprememba v primerjavi z včerajšnjim dnem je ta, da sva bolje startali in bili od začetka v ospredju. Le v drugi regati se nama je start ponesrečil in tudi vožnja ni bila optimalna," je nastope ocenila Mrakova."Razmere nama kar ustrezajo, tako da morava ostati osredotočeni, saj je do konca še šest regat. Vsi smo si zelo blizu in čim se znajdeš v gneči ali ne jadraš na 'čistem' vetru, ostaneš v ozadju, od koder se potem težko prebiješ v ospredje flote. Zato imajo tudi druge posadke verjetno večja nihanja med posameznimi plovi," je še dodala 31-letna Portorožanka.

Domačinki Ai Kondo in Miho Yoshioka sta se po petih plovih prebili v vodstvo, imata 16 točk, eno več pa drugovrščeni Poljakinji Agnieszka Skrzypulec in Jolanta Ogar. Tretji sta Britanki Hannah Mills in Eilidh McIntyre z 20 točkami.

Slovenska posadka ima na sedmem mestu 35 točk, so še sporočili iz Jadralne zveze Slovenije.

Značke: jadranje, sp

Članki iz rubrike