stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

tu
tu
0 05.08.2019 22:02:49

Pokleknila v zadnjih trenutkih

Profimedia
Najboljša slovenska igralka Polona Hercog (54. na lestvici WTA) je te dni uspešno nastopila v kvalifikacijah 2,8 milijona dolarjev vrednega turnirja v Torontu in se prebila na glavni turnir.

Hercogova je v kvalifikacijah pokala Rogers v Torontu, ki se lahko pohvali z nagradnim skladom 2,83 milijona dolarjev, v prvem krogu s 6:3 in 6:0 premagala Američanko Allie Kiick, v drugem pa s 6:4 in 6:3 še Nemko Andreo Petković ter se prebila na glavni turnir. Sinoči je igrala v prvem krogu glavnega turnirja z Nemko Julio Görges, ki je 25. igralka sveta. Dvoboj je bil izjemno izenačen. Julia je dobila prvi niz s 6:3, drugega Mariborčanka s 6:1, v tretjem pa sta morali tekmici igrati podaljšano igro. Tudi v tem delu tretjega niza sta bili tekmici zelo izenačeni, na koncu pa je bila za malenkost bolj zbrana Görgesova in v tretjem nizu zmagala s 7:6 (5). Polona je sicer dobro servirala, a veliko tvegala. Dosegla je pet asov, a tudi sedem dvojnih napak. Tudi njen odstotek uspešnega prvega servisa je bil prenizek (le 51 %), da bi lahko računala na uspeh proti tako dobri igralki kot je Nemka.
Avstralec Nick Kyrgios je osvojil turnir v Washingtonu z nagradnim skladom 1,8 milijona dolarjev, potem ko je v finalu sprožil 18 asov proti tretjemu nosilcu, Rusu Danilu Medvedjevu. Štiriindvajsetletni Avstralec je zmagal s 7:6 (6) in 7:6 (4) in poleg šestega naslova ATP v karieri v žep pospravil še ček za 365.390 dolarjev. »To je po mojem moj najboljši finale, kar jih pomnim. Danes sem res vse pustil na igrišču,« je po dvoboju dejal zmagovalec, ki je na svetovni lestvici skočil za 25 mest, na 27., kar je njegova prva uvrstitev med najboljših 30 po 43 tednih. »Za menoj je eden najboljših tednov v življenju. Naredil sem ogromne korake naprej. Tega tedna ne bom kar tako pozabil,« je še dejal Kyrgios, sicer znan po besnih izpadih na igrišču, ki je tudi ta teden zlomil nekaj loparjev, sicer pa je svoja čustva uspešno brzdal.


Američanka Jessica Pegula je v Washingtonu prišla do prve turnirske zmage, v finalu je s 6:2 in 6:2 premagala Italijanko Camilo Giorgi. Hčerka naftnega mogotca in lastnika moštva ameriškega nogometa Buffalo Bills Terryja Pegule je za zmago prejela 43.000 dolarjev in dovolj točk, da se bo z 79. pomaknila na 54. mesto lestvice WTA. Za petindvajsetletno Američanko je bil to drugi finale v karieri, lani je v Quebecu izgubila proti Francozinji Pauline Parmentier. Sedemindvajsetletna Giorgijeva, 62. igralka sveta, lani četrtfinalistka Wimbledona, ki je letos zaradi poškodbe zapestja igrala le na šestih turnirjih, ostaja pri dveh osvojenih turnirjih, leta 2015 je bila najboljša v Rosmalenu, lani pa v Linzu.
Kitajka Zheng Saisai je zmagovalka turnirja WTA v San Joseju z nagradnim skladom 731.000 dolarjev. Nepostavljena igralka je prišla do prvega naslova v karieri, potem ko je v finalu po uri in 45 minutah igre s 6:3 in 7:6 (3) ugnala drugo nosilko, deseto igralko sveta Belorusinjo Arino Sabalenka. »Nimam preveč izkušenj, ker je to zame prvič,« se je ob prejemanju lovorike opravičila 25-letna Kitajka. »Zelo sem vznemirjena in navdušena nad tem, kako sem odigrala ta turnir skozi celoten teden. Prav tu sem pred petimi leti osvojila svoj prvi dvoboj na turneji, zdaj pa še svoj prvi naslov WTA. To je neverjetno!« Zhengova je na poti do finala izločila še osmo nosilko turnirja Američanko Danielle Collins, četrto nosilko Američanko Amando Anisimovo ter sedmo nosilko Grkinjo Mario Sakari.

Članki iz rubrike