nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

marko in jerneja Njena.si

Poroka na prvi pogled: Trk realnosti takoj po ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

STA
STA
0 23.02.2019 21:22:43

Divković v Ljubljani "maščeval" Trajkovića, zmagala tudi Dunja Lemanjić

Patrik Divković je zmagovalec odprtega prvenstva Slovenije v taekwondoju v ljubljanski dvorani Tivoli. V finalu kategorije do 87 kilogramov je mladinski svetovni prvak iz kanadskega Burnabyja ugnal Hrvata Hrvoja Sepa v podaljšku z zlato točko. Ivan Trajković je v isti kategoriji osvojil bron. V kategoriji do 62 kg je zmagala Dunaj Lemanjić.

Divković je na poti do zmage najprej ugnal Poljaka Krysztiana Haremzo z 9:5, Nemec Aleksander Kešelj je dvoboj po poškodbi noge predal, v polfinalu pa je bil zaradi diskvalifikacije Hrvata Ivana Šapine napredoval v finale.

"Moja želja v Ljubljani je bila kolajna. Pred tekmo bi podpisal tudi za bron, zdaj pa sem še bolj vesel. Vse štiri tekme so bile zelo težke. Taktično sem se boril zelo dobro. Pred kratkim sem se v Turčiji malo poškodoval, zato sem moral biti v borbah dodatno previden, a na srečo se je izšlo. Malo sem imel tudi sreče, saj se je nasprotnik v drugi borbi zelo hitro poškodoval," je bil z nastopom zadovoljen Divković in dodal, da mu ta kolajna pomeni zelo veliko, saj je prva članska, za nameček pa jo je osvojil doma.



Trajković, ki je pred tedni blestel na predsedniškem pokalu v Turčiji, se je moral zadovoljiti z bronom. V izenačenem polfinalu je moral priznati premoč staremu znancu Sepu. Pred tem je premagal Ukrajinca Sergeja Babenka z 11:7, pa Belorusa Borisa Smičkuja z 10:5. V polfinalu s Sepom pa nikakor ni našel načina, da bi napade spremenil v točke. "Predvsem sem utrujen. Bilo je zelo naporno v Turčiji, kjer sem nastopil kar na dveh tekmah in v mojih letih potrebujem že malo več regeneracije," je ocenil 27-letni Trajković, zadovoljen, da je v kvalifikacijah za nastop na olimpijskih igrah v Tokiu vnovič zbral nekaj točk.

Dunja Lemanjić se je na poti do kolajne izredno namučila že v uvodu, ko je šele po podaljški ugnala Čehinjo Iveto Jirankovo. Rusinjo Margarito Bliznjakovo je nato ugnala s 17:7 in v polfinalu tesno s 14:13 njeno rojakinjo Julijo Mijuts. V velikem finalu je bila Lemanjićeva boljša še od Francozinje Magde Wiet Henin s 4:2.

Značke: taekwondo, sta

Članki iz rubrike