testenine črvi odpoklic Svet24.si

Odpoklic izdelka: Na trgovskih policah so se ...

jasna-kuljaj Svet24.si

Jasna Kuljaj sprejela novo vlogo programske ...

Klemen Žibert Necenzurirano

Objavljamo poročilo o finančni luknji v SD: kaj ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

mark cuban pravi mvp pm Ekipa24.si

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o ...

la-parolaccia Odkrito.si

V tej restavraciji natakarji žalijo goste!!!

maribor Ekipa24.si

Maribor zavit v črno: Umrl nekdanji nogometaš ...

STA
STA
0 12.01.2019 20:35:06

Katja Fain v Kranju presenetila z redko videnimi 800 mešano

alesfevzer.com
Plavalni klub Zvezda v Kranju gosti tradicionalni miting Start. Za posebnost prvega dne je poskrbela ena najbolj talentiranih slovenskih plavalk Mariborčanka Katja Fain, ki je 800 m prosto preplavala v redko videnem mešanem slogu. Na koncu je bila diskvalificirana.

"V tem obdobju je zame najpomembnejši trening, zato sem se odločila, da 800 metrov preplavam v mešanem slogu. Mislim, da sem plavala dobro in z izidom zadovoljna." O diskvalifikaciji, v prostem slogu plavalci pogosto v lovu na norme uporabijo tudi kakšen drug slog, pa je dodala: "Mislim, da diskvalifikacija ni na mestu. Nekega pravega pomena pa nima. Zame je pomemben le dosežen izid, ki mi kaže, kaj smo opravili na treningu."

Fainova je ob tem zasedla še drugo mesto na 50 m delfin, kjer je prehitela dolgoletno reprezentantko iz Radovljice Anjo Klinar, zaostala pa za mlado Avstrijko Caroline Pilhatsch, ki je decembra na Kitajskem po skoraj desetletju Avstriji priplavala kolajno na SP. Avstrijka je bila po pričakovanjih najboljša tudi v paradni disciplini na 50 m hrbtno. Ob tem je Fainova je zjutraj dosegla tudi najboljši izid dneva na 200 m mešano, a v finalu popoldan ni nastopila.



Klinarjeva je s konkurenco, tudi ravensko olimpijko Janjo Šegel, opravila na 200 metrov prosto in dosegla najboljši slovenski izid dneva po mednarodnih tablicah. Na 100-metrski razdalji je bila najboljša Šeglova. Olimpijka iz kranjske Zvezde Tjaša Vozel se je po pričakovanjih veselila zmage na 100 m prsno.

Med Slovenci so se zmag v konkurenci plavalcev iz 10 držav veselili še Sara Globokar na 200 m delfin, Liza Fortuna na 200 m hrbtno, Luka Cizel na 50 m hrbtno, Sašo Boškan na 200 m hrbtno in Jaš Berložnik na 400 m mešano.

Značke: plavanje, sta

Članki iz rubrike