Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

mir narava Svet24.si

Tedenski horoskop: V tišini lahko prisluhnete ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 28.07.2018 21:15:00

Klinarjevi dvoboj s Fainovo na 200 m prosto

alesfevzer.com
Osrednja tekma sobotnega programa na združenem odprtem prvenstvu Slovenije v plavanju v Kopru je bila ženska tekma na 200 m prosto, kjer je Radovljičanka Anja Klinar z 2:01,34 za šest desetink sekunde ugnala 13 let mlajšo Mariborčanko Katjo Fain.

V dvoboju dveh generacij nadarjenih plavalk je Klinarjeva na drugi polovici tekme dokazala, da je kljub nekaj slabši formi v letu 2018 še vedno močnejša od mladih izzivalk v Sloveniji. Odločilnih je bilo tretjih 50 metrov tekme, kjer Fainova ni znala odgovoriti na dvignjen tempo štirikratne olimpijke z Gorenjske.

"Anja je rutinirana in zrela plavalka, ki vedno plava na ta način, svoje nasprotnice pa dobro pozna. Dvigne tempo v drugi in tretji dolžini, kar je bilo danes spet dovolj za zmago. Pozna se tudi, da je tukaj izredno sproščena, saj je sezone konec in doslej ima tukaj tri zmage, kar smo tudi načrtovali," je pot do zmage opisala njena trenerka Urška Potočnik.

Podoben je bil na atraktivni lokaciji v Žusterni razplet moške tekme, kjer pa je Martin Bau iz ravenskega Fužinarja šele na zadnji dolžini strl odpor dotlej vodilnega mladinca Marcela Primožiča iz Pirana.


Fainova, ki v torek odhaja na evropsko prvenstvo v Glasgowu, kljub temu pa v Kopru plava izjemno širok program, si je nov naslov v Kopru priplavala na 400 m mešano. V moški konkurenci je slavil plavalec Olimpije David Mihalič.

Na 50 m delfin se je zmage veselila nekdanja velenjska olimpijka Nastja Govejšek, ki se v zadnjih dveh letih v ZDA, kamor je odšla na študij, otepa številnih zdravstvenih težav. Za njo je končala plavalka Tara Vovk, ki septembra prav tako odhaja na študij čez lužo. Moško tekmo je dobil plavalec Olimpije Domen Demšar.

Na 100 m hrbtno sta o zmagovalki odločali Ravenčanka Janja Jamšek in Velenjčanka Aida Jusič, uspešnejša pa je bila Korošica. V moški konkurenci je bil najhitrejši Anže Ferš Eržen.

V štafetah na 4 x 200 m prosto so bili najboljši plavalci in plavalke ravenskega Fužinarja.

Značke: plavanje, dp, klinar, fain

Članki iz rubrike