Legenda pravi, da naj bi kača Evi najprej ponudila šop banan Odkrito.si

Hrana, ki obljublja vroč seks

tomislav Svet24.si

Hrvaška žaluje: 63-letnik je Tomislava ubil ...

merkur Petisvet.si

Astrološka napoved Berna Jurečiča od 22. do 29....

lynda blanchard doug jones tw Svet24.si

Blanchardova plačala za svoj stolček? V ...

meghan archie 2 Svet24.si

Meghan priznala, da jima s Harryjem ni lahko!

ribič pepe Njena.si

Ribič Pepe v težavah

boris kobal bobo2 Njena.si

Boris Kobal gre takole po nakupih

STA
STA
0 28.07.2018 20:45:57

Janežič tekmo in zmago v Zagrebu ocenjuje za dobro popotnico pred EP

Reuters
Slovenski rekorder Luka Janežič (Kladivar) je prvi dan odprtega prvenstva Hrvaške v Zagrebu dosegel najboljši čas v teku na 400 m s 46,30 sekunde, prva dosežka tekmovanja pa sta imela še prav tako slovenska rekorderja Veronika Domjan (Ptuj) v metu diska (57,92 m) in Matija Kranjc (Mass) v metu kopja (74,43 m).

Slovenska rekorderka v metu kladiva Barbara Špiler (Brežice), ki se vrača na tekmovališča po porodu, je bila druga s 65,96 m, zaostala je le za Brazilko Mariano Marcellino (66,93 m), druga slovenska predstavnica Claudia Štravs (Olimpija) pa je bila skupno peta (62,30 m). Drugi izid je v troskoku zabeležila tudi Eva Mustar (Mass, 13,25 m).

V metu diska sicer ni nastopila najboljša tekmovalka v zadnjih letih na svetu Sandra Perković, je pa Domjanova znova potrdila normo za evropsko prvenstvo (56 m), druga slovenska tekmovalka v tej disciplini, Hana Urankar (Kladivar), je bila četrta (41,57 m).

Jerneja Smonkar (Velenje), edina slovenska dobitnica odličja na nedavnem balkanskem prvenstvu, je zabeležila drugi čas na 400 m (54,87), četrtega pa Vladislava Tuhaj (Mass, 55,09). Na 100 m je v kvalifikacijah z 10,95 najboljši čas dosegel Luka Marolt (Domžale), ki potem v finalu ni mogel tekmovati, ker je tedaj nastopila le najboljša osmerica Hrvatov.

Šesti čas je imela Breda Škedelj (Krka) na 1500 m (4:59,20), v skoku v daljino je bil peti Nino Celec (Slovenska Bistrica, 6,96 m), mesto za njim pa Mitja Kolenc (Krka, 6,50 m). V suvanju krogle ni nastopil Blaž Zupančič (Mass), ki je sredi prejšnjega tedna izpolnil mednarodno normo za EP.

"Zadovoljen sem, da sem prišel v cilj brez bolečine. Tekel sem v prvi skupini, praktično sam, a sem testno tekmo opravil zelo uspešno in sem lahko sedaj bolj miren. Ponovno sem nazaj dobil tekmovalni občutek. V zadnjih dvajsetih dnevih sem se umaknil od vsega, od medijev in tudi od ljudi okrog mene. Bil sem v Čateških toplicah, kjer mi je pomagal tudi fizioterapevt Khalid Nasif," je povedal Janežič, ki je v zadnjem testu pred evropskim prvenstvom v Berlinu za dobre pol sekunde ugnal Hrvata Hrvoja Čukmana (46,88) ter vnovič potrdil mednarodno normo (46,70) za EP.

Janežič je zadnjič tekmoval tekmoval 11. julija v Barceloni, izpustil je nato tudi državno prvenstvo v Celju. "Večji del sezone, tudi v pripravah nanjo, sem imel težave s poškodbami. Zadnja, zaradi katere nisem nastopil na DP, je bila leva loža. Ni bilo sicer nič posebnega, tudi prej ni bila nobena poškodba večja, nič ni bilo natrgano, a je bilo ravno toliko, da nisem mogel dobro trenirati in predvsem tekmovati. Sedaj sem se oddahnil. Lahko rečem, da sem zdrav in lahko tekmujem normalno. Le še psihično se moram pripraviti na EP in popraviti še nekaj malenkosti. Poleg tega grem v Berlin tudi z dobrim dosežkom sezone," je sklenil Janežič. Aktualni evropski prvak do 23 let je 8. junija na mitingu v španski Huelvi zasedel drugo mesto in s časom 45,38 sekunde dosegel svoj najboljši izid sezone.

Značke: atletika, sta

Članki iz rubrike