burak 1-fahriye evcen Odkrito.si

Razkrito: znan je spol otroka Buraka Özçivita.

Iryna Osypenko Nemec in Matjaž Nemec Svet24.si

Konec ljubezni: Matjaž Nemec in Iryna Osypenko se...

Ženska Petisvet.si

Veliko fatalnih žensk se zlomi

sneg Svet24.si

Pobelilo bo večji del Slovenije, na ta dan bo ...

enrique iglesias Svet24.si

VIDEO: Ga zaradi tega posnetka doma čaka bes ...

cardi b Najstnica.si

Cardi B priznala, da je depresivna

Marko Potrc Njena.si

Marko Potrč pokazal svojo vročo postavo

STA
STA
0 28.07.2018 15:30:19

Krebs in Aljančič v finale dvojnih dvojcev

Nik Krebs in Miha Aljančič, edina slovenska predstavnika na veslaškem svetovnem prvenstvu do 23 let v Poznanju na Poljskem, sta se v dvojnem dvojcu uvrstila v nedeljski finale, prvi za Slovenijo po letu 2012.

Krebs in Aljančič, srebrna na sredozemskih igrah junija v Španiji, sta bila v današnjem polfinalu odlična v drugem delu tekme ter si s tretjim mestom priborila finale. V prvi polovici sta zaostala za favoriziranimi posadkami Italije, Grčije in Nemčije, a obdržala stik.

Skozi celotno progo je vodila italijanska posadka pred grško, tretjeuvrščeni nemški čoln pa je je slovenskega ves čas držal na razliki enega čolna. V tretjih 500 metrih sta Krebs in Aljančič napadla in se na merjenju vmesnega časa na 1500 metrov približala na polovico čolna. Zadnja četrtina je bila povsem njuna, saj sta v njej dosegla najboljši čas med vsemi polfinalisti in švignila mimo povsem nemočnih Nemcev. V finišu sta se tako ogrozila še Grka na drugem mestu.

"Vse je šlo tako, kot smo se zmenili s trenerjem Milošem Janšo. Načrt je bil, da se primeva Nemcev, se jih drživa čez celo tekmo in jih poskusiva prehiteti nekje na polovici proge. To nama ni povsem uspelo, ampak sva vztrajala, grizla do konca in v finišu se je videlo, da sva precej močnejša in sva enostavno odpeljala mimo. Sva zelo zadovoljno, bo pa jutri treba še bolj pritisniti, saj ciljava na medaljo. Nekaj rezerv je še, zagotovo prvih 1000 metrov, poleg tega je v zaključku tekme možno iz sebe spraviti še dodatne atome moči," je tekmo pokomentiral Aljančič.

Značke: veslanje, sta

Članki iz rubrike