franci planinsek - ms Odkrito.si

Franci Planinšek o nadzoru nad sinom in bivši ...

Nataša Bekvalac Svet24.si

Pevka nima več solz

Sanje, duša Petisvet

4 znaki, da gre za čas pred vašo smrtjo

vreme, ohladitev, dež Svet24.si

Velika vremenska sprememba: tako hitro se bo ...

Boris Becker Svet24.si

Boris Becker je Satan? Tako pravi njegova žena

maja zupan miss 2017 Najstnica.si

VIDEO: Kako se pripraviti na lepotno tekmovanje?

anela sabanagic 4 Njena.si

Takšna je Bizovičarjeva izbranka mesec dni po ...

STA
STA
0 28.07.2018 15:30:19

Krebs in Aljančič v finale dvojnih dvojcev

Nik Krebs in Miha Aljančič, edina slovenska predstavnika na veslaškem svetovnem prvenstvu do 23 let v Poznanju na Poljskem, sta se v dvojnem dvojcu uvrstila v nedeljski finale, prvi za Slovenijo po letu 2012.

Krebs in Aljančič, srebrna na sredozemskih igrah junija v Španiji, sta bila v današnjem polfinalu odlična v drugem delu tekme ter si s tretjim mestom priborila finale. V prvi polovici sta zaostala za favoriziranimi posadkami Italije, Grčije in Nemčije, a obdržala stik.

Skozi celotno progo je vodila italijanska posadka pred grško, tretjeuvrščeni nemški čoln pa je je slovenskega ves čas držal na razliki enega čolna. V tretjih 500 metrih sta Krebs in Aljančič napadla in se na merjenju vmesnega časa na 1500 metrov približala na polovico čolna. Zadnja četrtina je bila povsem njuna, saj sta v njej dosegla najboljši čas med vsemi polfinalisti in švignila mimo povsem nemočnih Nemcev. V finišu sta se tako ogrozila še Grka na drugem mestu.

"Vse je šlo tako, kot smo se zmenili s trenerjem Milošem Janšo. Načrt je bil, da se primeva Nemcev, se jih drživa čez celo tekmo in jih poskusiva prehiteti nekje na polovici proge. To nama ni povsem uspelo, ampak sva vztrajala, grizla do konca in v finišu se je videlo, da sva precej močnejša in sva enostavno odpeljala mimo. Sva zelo zadovoljno, bo pa jutri treba še bolj pritisniti, saj ciljava na medaljo. Nekaj rezerv je še, zagotovo prvih 1000 metrov, poleg tega je v zaključku tekme možno iz sebe spraviti še dodatne atome moči," je tekmo pokomentiral Aljančič.

Značke: veslanje, sta

Članki iz rubrike