aljosa bagola prava Odkrito.si

Aljoša Bagola žaluje

slon Svet24.si

Tedenski horoskop: zadeva ni niti najmanj brezupna...

Louise Hay Petisvet

Louise Hay: Blagoslovite svoje račune

portugalska ladjica Svet24.si

Smrtonosno portugalsko ladjico opazili v Jadranu: ...

Lucila Solá_al pacino Svet24.si

FOTO: Ima novo! In to še enkrat mlajšo od njega

čokolada Najstnica.si

Recept za zdravo čokolado

Marko Potrč in Lili Žagar Njena.si

Marko Potrč: 'Težko je priznati, a je konec …'

STA
STA
0 14.07.2018 18:37:53

Hrvatu 12. mesto v Luzernu

Slovenski veslač Rajko Hrvat se s sklepne tekme svetovnega pokala v Luzernu vrača z 12. mestom iz konkurence lahkih skifistov. V popoldanskem malem finalu so bili tekmeci za Izolana, ki je sezono začel s poškodbo hrbta, premočni. Mali finale je dobil Portugalec Pedro Fraga.

V dopoldanskem polfinalu je Hrvat zasedel peto mesto. Iz Hrvatovega polfinala so v veliki finale zanesljivo napredovali Hrvat Luka Radonić, Avstralec Parry Hamish in Kitajec Junjie Fun. Hrvat se je boril za četrto mesto z Britancem Samuelom Mattramom, a je bil tekmec z Otoka tokrat močnejši. Zadnje mesto je zasedel Portugalec Pedro Fraga.

"Rezultati so slabši od pričakovanj. Pred sezono sem imel težave s poškodbo, moral sem spremeniti treninge in to se pozna. Luzern je pokazal, da štirih tekme v dveh dneh s to poškodbo ne morem odpeljati normalo. Zdržal sem tekmo in pol, drugo je bilo bolj mučenje. Zdaj se moram zbrati za evropsko prvenstvo, ki bo na sporedu že zelo kmalu," je po prvem delu sezone povedal Hrvat. Kot pravi Hrvat, boljše dosežke pričakuje septembra na svetovnem prvenstvu, o nastopu na EP pa se bo še odločil.

Veliki finale je dobil Švicar Michael Schmid, drugi je bil Avstralec Sean Murphy in tretji Nemec Lars Wichert.

Članki iz rubrike