saša stzosič furst uroš Odkrito.si

Konec! Zakaj sta se razšla znana slovenska ...

2 meghan Svet24.si

Pomečkana Meghan Markle razburila Scotta ...

Horoskop Petisvet.si

Astro nasveti: od 21.1. do 27.1.2019

samo tadin1 Svet24.si

Pravosodnega policista naj bi zabodel Samo Tadin, ...

united airlines, letalo, mraz Svet24.si

FOTO: Izlet v arktični pekel: po 16 urah ...

Katarina Čas, Lado Bizovičar (3) Njena.si

Katarina in Lado sta si skočila v objem

Blaž Švab Njena.si

Srce parajoče: Pred mamino smrtjo trkali na ...

STA
STA
0 14.07.2018 18:37:53

Hrvatu 12. mesto v Luzernu

Slovenski veslač Rajko Hrvat se s sklepne tekme svetovnega pokala v Luzernu vrača z 12. mestom iz konkurence lahkih skifistov. V popoldanskem malem finalu so bili tekmeci za Izolana, ki je sezono začel s poškodbo hrbta, premočni. Mali finale je dobil Portugalec Pedro Fraga.

V dopoldanskem polfinalu je Hrvat zasedel peto mesto. Iz Hrvatovega polfinala so v veliki finale zanesljivo napredovali Hrvat Luka Radonić, Avstralec Parry Hamish in Kitajec Junjie Fun. Hrvat se je boril za četrto mesto z Britancem Samuelom Mattramom, a je bil tekmec z Otoka tokrat močnejši. Zadnje mesto je zasedel Portugalec Pedro Fraga.

"Rezultati so slabši od pričakovanj. Pred sezono sem imel težave s poškodbo, moral sem spremeniti treninge in to se pozna. Luzern je pokazal, da štirih tekme v dveh dneh s to poškodbo ne morem odpeljati normalo. Zdržal sem tekmo in pol, drugo je bilo bolj mučenje. Zdaj se moram zbrati za evropsko prvenstvo, ki bo na sporedu že zelo kmalu," je po prvem delu sezone povedal Hrvat. Kot pravi Hrvat, boljše dosežke pričakuje septembra na svetovnem prvenstvu, o nastopu na EP pa se bo še odločil.

Veliki finale je dobil Švicar Michael Schmid, drugi je bil Avstralec Sean Murphy in tretji Nemec Lars Wichert.

Članki iz rubrike