mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 18.05.2018 22:50:19

Slovenski mirnovodaši napredovali v polfinale

arhiv Ekipe
Kajakaša Jošt Zakrajšek in Alan Apollonia ter kajakašici Mia Medved in Anja Osterman so dobro opravili svojo uvodno nalogo in si priveslali nastope v polfinalu svetovnega pokala v madžarskem Szegedu.

Zakrajšek je v svoji polfinalni skupini priveslal na peto mesto, Apollonio je bil četrti, Ostermanova in Medvedova pa sta prav tako zasedli četrto mesto.

V pozno popoldanskem delu svetovnega pokala v sprintu na mirnih vodah v Szegedu smo videli še tri slovenske nastope. Mia Medved in Anja Osterman sta veslali v polfinalu ženskih kajakaških dvojcev na 500 metrov in v svoji polfinalni skupini zasedli osmo mesto. Tako sta za eno mesto zgrešili uvrstitev v finale B in zaključili z nastopi v skupnem čolnu v Szegedu. Anjo Osterman sedaj čaka še nastop v kajakaškem enojcu na 200 metrov.



V kvalifikacijah kajakašev na 500 metrov sta veslala Apollonio in Simon Blaževič. Blaževič je v svoji skupini zasedel četrto mesto, Apollonio pa je bil v svoji skupini peti. Oba sta si zagotovila polfinalni nastop. V polfinalu bosta veslala v isti skupini.

V soboto bodo dopoldne na sporedu polfinale in finalne vožnje kajakašev na 1000 metrov. V polfinale sta se uvrstila oba slovenska predstavnika - Jošt Zakrajšek in Alan Apollonio. Anjo Osterman čaka kvalifikacijski nastop na 200 metrov, Apollonia in Blaževiča pa polfinale v K1m 500 metrov.

Članki iz rubrike