Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 18.05.2018 21:26:09

Dobovec drugič do naslova prvaka

dp
Nogometaši Dobovca Pivovarne Kozel so državni prvaki v futsalu za sezono 2017/18. V današnji odločilni peti finalni tekmi so v gosteh premagali Litijo z 2:0 (0:0) in slavili s skupnim izidom 3:2 v zmagah.

Do današnje odločilne tekme pred domačimi gledalci so Litijani prišli po uspehu v Rogaški Slatini, kjer so na četrti tekmi po kazenskih strelih s 4:2 premagali domačo zasedbo.

Dobovcu je takrat dolgo dobro kazalo za osvojitev drugega naslova prvaka, saj so po golu Kristjana Čujca vodili od 11. minute, Litija je izenačila v 34. z golom Denisa Totoškovića. Pri kazenskih strelih pa so bili uspešnejši Litijani.

Danes sta na odločilni tekmi, na kateri so navijači dodobra napolnili litijsko dvorano, obe ekipi krenili odločno in požrtvovalno. Začetek je pripadel gostiteljem, a nekaj poskusov predvsem Anžeta Široka ni bilo preveč nevarnih za Damirja Puškarja v vratih Dobovca, gostje pa tudi dolgo niso nevarneje ogrozili Žige Dovča. Širok se je v sedmi minuti po protinapadu sam znašel pred Puškarjem, ki pa je strel ubranil.

Do konca prvega dela golov ni bilo, nekoliko boljši in nevarnejši pa so bili domači. A ne Totošković ne kapetan Gašper Vrhovec in tudi ne Alen Fetić niso našli poti do gola Dobovca, po strelu Boruta Ručne v 18. minuti pa je žoga končala v vratnici. Pri Dobovcu pa je bil po strelu iz obrata, ko je žoga le za malo zgrešila cilj, najbolj nevaren kapetan Rok Mordej v 16. minuti. Hiter protinapad tega igralca pa je v 19. minuti ustavil Dovč.

Nadaljevanje je bilo podobno: Litijani so več napadali, najprej je pred golom žoga presenetila osamljenega Klemna Duščaka, Vrhovec je še enkrat oplazil okvir gola. Dobovec pa se je zbrano branil, zapretil pa je Mordej v 25. minuti, a je bil Dovč na mestu, tako kot ob poskusu Čujca.



Neizkoriščene priložnosti Litije pa je nato kaznoval Aleš Marot, ki je s strelom ob vratnici v 28. minuti popeljal Dobovec do prve prednosti na tekmi. Litijani se niso predali, nevaren je bil Duščak, najprej po akciji iz kota, v 32. minuti še po samostojnem prodoru.

Dobovec se je v zadnjih minutah tekme predvsem posvetil obrambi in prežal na protinapade, Litija pa je na vsak način skušala priti do izenačenja. Pri tem so domači nekoliko zanemarili obrambo, kar je izkoristil Marot in v 35. minuti še drugič poslal žogo v mrežo.

Takšne prednosti pa gostje niso zapravili, Litija je sicer že v 37. minuti na igrišče poslala še igralca-vratarja, a preobrata ni bilo in Dobovec Pivovarno Kozel je prišla do drugega naslova po sezoni 2014/15, Litijani ostajajo pri desetih.

"Odločila je morda večja zbranost in želja. To je v takšnih tekma ključno, saj majhni trenutki spremenijo potek tekme, danes je to nam uspelo. Litija je imela majhno prednost, ker je igrala doma, a sta ekipi tako izenačeni, da to ne igra vloge. Finale je bil super, na koncu smo zmagali mi. Imamo dvojno krono, cilje si postaviš na začetku sezone, treba pa jih je doseči," je po zadnji tekmi dejal član zmagovite ekipe Čujec.

Kljub porazu je tudi Klemen Duščak našel nekaj pozitivnega: "Tekma je bila zelo izenačena, oni pa so za malenkost bolje zaključevali. Bil je lep praznik futsala, tekma je bila na nož, vse skupaj je bilo zelo izenačeno. Če si dober, pač zmagaš. Mi smo srečno pripeljali finale do pete tekme, to je sicer lep dosežek, a z izgubljenim finalom manjka pika na i."

Značke: futsal, dp

Članki iz rubrike