Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
pu
pu
26.04.2016 12:21:00
Deli članek:

Plavalci na EP z moško in žensko štafeto

M24.si

Konec tedna se je iztekel rok za dosego norm za plavalne nastope na majskem evropskem prvenstvu v Londonu.

Slovenski selektor Miha Potočnik je na spisek nastopajočih uvrstil 15 plavalk in plavalcev, posebnost letošnje tekme pa je, da bo ob načrtovani ženski štafeti na 4 x 200 m prosto nastopila tudi moška izbrana vrsta.

Udarna imena izbrane vrste ostajajo Ravenčana Damir Dugonjić in Tjaša Oder ter Radovljičanka Anja Klinar, ki že imajo izpolnjeno normo Mednarodne plavalne zveze za nastop na olimpijskih igrah. Predvsem Tjaša Vozel iz kranjske Zvezde in Martin Bau iz Branika pa sta že dosegla takšna izida, da imata pot na igre zagotovljeno 99-odstotno.

Majsko EP, tam bodo nastopili še Gaja Natlačen, Janja Šegel (oba Fužinar Ravne), Peter John Stevens, Špela Bohinc, Nika Karlina Petrič (vsi Triglav Kranj), Nastja Govejšek (Velenje), Robert Žbogar, Tjaša Pintar (oba Gorenjska banka Radovljica), Anže Tavčar (Ljubljana) in Grega Popovič (Branik Maribor), bo ena zadnjih priložnosti za lovljenje olimpijske norme.

Selektor Potočnik pravi, da je za najmanj trojico plavalk lepa priložnost tudi štafeta 4 x 200 m prosto, ki je Slovenijo zastopala tudi pred štirimi leti na igrah v Londonu.