Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bu
bu
26.04.2016 09:04:15
Deli članek:

Začetek badmintonskega EP

vszi

Evropsko prvenstvo v badmintonu bo prvič v zgodovini v Franciji. Petindvajseto prvenstvo se bo v La Roche sur Yonu začelo danes, na njem pa bodo nastopili trije Slovenci.

Iztok Utroša bo lovil zadnje možne točke za olimpijske igre v Riu, ob njem pa bosta igrali še Kaja Stankovič in Ana Marija Šetina.
Prva bo igrala v posamični konkurenci, skupaj s Šetino pa tudi med ženskimi dvojicami. Utroša se bo v prvem krogu pomeril z Litovcem Kestutisem Navickasom. Stankovičeva bo prosta, ženski par pa bo imel za tekmici Nemki Johanno Goliszevski in Carlo Nelte.

Utroša je za olimpijske igre v Riu šesta rezerva in mora po besedah sekretarja BZS Matevža Šrekla za preboj v Brazilijo priti vsaj do četrtfinala.

Naslov prvakov s prvenstva pred dvema letoma v Kazanu bodo branili Danec Jan Jorgensen, Španka Carolina Marin, ruski par Vladimir Ivanov in Ivan Sozonov, Danki Christinna Pedersen in Kamila Rytter Juhl, Pedersnova pa je bila skupaj z Joachimom Fischerjem Neilsnom najboljša tudi med mešanimi pari.

Danska je nasploh daleč najuspešnejša država na prvenstvih, saj je osvojila že 185 kolajn, od tega 63 zlatih. Sledi ji Anglija s 129 kolajnami, od tega 43 zlatih.