Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ru
ru
11.12.2015 12:22:37
Deli članek:

Skrajno ganljivo pismo čudežno preživelega ragbista

Francoski igralec ragbija Aristide Barraud je bil žrtev terorističnega napada v Parizu, po vseh kriterijih bi na koncertu v zlovešči dvorani Bataclan moral umreti.

Tako kot mnogi drugi je padel pod streli teroristov, njegove rane pa bi morale biti usodne in smrtnih žrtev napada bi tako bilo še več, kot jih je bilo že tako ali tako. Toda robustni orjak je uspel preživeti, zdaj je v domači oskrbi in od tam se je oglasil s sporočilom, ob katerem se naježi koša in se orosijo oči. Pismo javnosti objavljamo v celoti.

Zdaj sem doma in tega sem zelo vesel. Dan za dnem počasi ponovno prevzemam nadzor nad svojim življenjem. Videl in prebral sem vsa vaša sporočila podpore in prijateljstva, vsakega posebej. Vi ste razlog za moje hitro okrevanje, vaša podpora me je držala pri življenju od prvega dne. Ne čutim ne jeze ne besa, samo globoko žalost zaradi vseh mrtvih, ki so ležali okoli mene in drugod v Parizu.

Okrevam dobro, presenetljivo dobro. Zdravniki pravijo, da čudežno preživetje dolgujem svoji izjemni fizični pripravljenosti in močni osebnosti. Jaz pa menim, da življenje dolgujem svoji sestri in prijateljem, ki so me med čakanjem na reševalce ohranjali budnega. Pa tudi čudežni prisotnosti nekdanjega zdravnika neke druge ragbi ekipe, ki je ustavljal krvavitev. še danes mi ni jasno, kako je mogoče, da je bil tam.

 Nato so z izjemnim delom svoje seveda dodali tudi kirurgi, ki se jim nikoli ne bom mogel dovolj zahvaliti. Neverjetno je, kako sem v najhujših minutah razmišljal o svojem življenju, o svojih življenjskih odločitvah, o mladosti in o karieri, študiju na Sorbonni in o vseh ljudeh, ki mi kaj pomenijo. Vse to je zdaj zame postalo še toliko bolj pomembno. Želel sem živeti, da bi lahko živel z vsemi vami.

Moja pot je še dolga, okrevanje bo še težko. Toda ne samo da bom preživel, čez mesece, ko bom povsem v redu, se bom tudi vrnil na igrišča. zagotovo, stoodstotno, obljubim. Izzivov bom vmes še veliko, toda na vse sem popolnoma pripravljen. Boste videli, vrnil se bom močnejši. Predvsem pa sem vesel, da sem živ. Pariz imam rajši kot kadarkoli, življenje tudi, ljubezen je močnejša od smrti. vsem želim predvsem veliko miru.