Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ue
ue
03.08.2015 19:43:52
Deli članek:

Popolno nasprotje Nadie Comaneci

vszi

Venezuelski olimpijec Robert Paez na svetovnem prvenstvu v vodnih športnih v ruskem Kazanu ni bil kandidat za najvišja mesta, toda skakalec v vodo je v disciplini s treh metrov vseeno pričakoval vse kaj drugega kot vsesplošno osmešenje.

Zgodilo pa se mu je prav to, posnetek njegovega skoka (če mu sploh lahko rečemo tako) je postal svetovna spletna uspešnica in nad njim se naslajajo celo tisti, ki o skokih v vodo nimajo niti najmanjšega pojma. Izvirni greh se je zgodil v Južnoameričanovem prvem poskusu, pri katerem je napačno ujel odriv, bil prisiljen skok prekiniti in se ga lotiti še enkrat.


Po pravilih je zaradi tega izgubil dve točki, kar pa je nespretnega nesrečnika tako potolklo, da mu teh dveh točk na koncu sploh niso mogli odšteti. V drugem poskusu je namreč vidno slabe volje povsem izgubil zbranost in po še slabšem zaletu štrbunknil v vodo kot popoln začetnik. Tako ponesrečeno in slabo, celo groteskno, da sodnikom ni preostalo drugega, kot da so mu s strogim profesionalnim izrazom na obrazih pokazali čiste ničle.