Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
pu
pu
25.07.2015 08:37:36
Deli članek:

Prva bo skočila Špela Perše

Arsen Perić

Na svetovnem prvenstvu v plavanju v ruskem Kazanu bodo daljinski plavalci danes razdelili oba kompleta medalj na petkilometrski razdalji.

Na ženski tekmi, ki se bo začela ob 9. uri, bo slovenske barve branila Špela Perše. Radovljičanko nato v torek čaka še tekma na 10-kilometrski olimpijski razdalji.

Na prvenstvu bodo skupaj razdelili 75 kompletov medalj. V skokih v vodo, sinhronem oziroma skladnostnem plavanju in v vaterpolu Slovenija svojega zastopstva nima. Zato pa se deseterica Slovencev pripravlja za nastope v bazenskem delu plavalnega tekmovanja, ki se bodo začeli naslednji konec tedna.

Tam bo prvi slovenski adut Ravenčan Damir Dugonjić, dvakrat četrti na zadnjem prvenstvu v Barceloni 2013, poleg njega pa bodo slovenske barve branili še Gaja Natlačen, Tjaša Oder (obe Fužinar Ravne), Anja Klinar, Robert Žbogar (oba Gorenjska banka Radovljica), Nastja Govejšek (Velenje), Tjaša Vozel (Zvezda Kranj), Tanja Šmid (Ljubljana), Peter John Stevens (Triglav Kranj) in Martin Bau (Branik Maribor).