Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA/gv
STA/gv
05.08.2014 19:10:06
Deli članek:

Đurić blizu nove medalje

Tudi drugi dan plavalnega evropskega prvenstva za invalide sta nastopila oba slovenska predstavnika, a prva kolajna še ostaja cilj za prihodnje dni.

Kljub temu pa nova plavalna medalja ni bila tako daleč, da bi bilo večje presenečenje, če bi v nadaljevanju prvenstva na odru videli tudi slovensko zastavo. Pravzaprav je bil Đurić danes na 50 metrov prsno že zelo blizu kolajne, nekaj metrov je bil bron morda celo že njegov, vendar je bil s časom 42,12 sekunde na koncu vseeno 22 stotink počasnejši od tretjeuvrščenega Ukrajinca Andriija Derevinskyja, ki je včeraj zmagal na še enkrat daljši razdalji. "Tekma je bila izjemno napeta, saj se je v sekundi in pol zvrstilo šest plavalcev. Z rezultatom sem zadovoljen, žal mi je le tega, da nisem videl kako hitri so bili tekmeci na moji levi," je po tekmi dejal Đurić.

Glede na to, kako malo je Đuriću zmanjkalo do nove kolajne, je povezava z grenko izkušnjo iz prvega evropskega prvenstva na katerem je nastopil, ko je pred petimi leti v isti disciplini le za dve stotinki zgrešil finale, neizogibna. A očitno kot slutnjo se je te igre stotink, ki ni bila na njegovo strani, slovenski plavalec spomnil že pred tekmo, ko je to zgodbo objavil na svojem Facebook profilu.

V isti disciplini kot Đurić pa je dopoldne nastopil tudi Aleš Sečnik, vendar se mu ni uspelo prebiti v popoldanski finale.