Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tp
tp
06.07.2014 22:50:00
Deli članek:

Za konec pa še poraz

Nikola Miljković

Slovenska moška reprezentanca je na zadnji tekmi skupinskega dela evropske lige klonila pred Makedonijo, izid v mariborski dvorani Lukna je bil 1:3 (-21, 26, -26, -20)

Čeprav danes še zdaleč nismo gledali odbojkarske lepotice, je pomembno le to, kar je slovenskim odbojkarjem uspelo dan pred tem. S še eno zmago in novimi tremi točkami so si namreč proti neposrednemu tekmecu že zagotovili prvo mesto v skupini B in s tem izpolnili prvega od treh ciljev. Naslednji bo seveda zmaga v polfinalu, kjer se bodo po odločitvi na zadnji tekmi vendarle pomerili z Grčijo.

Slovenija - Makedonija 1:3 (-21, 26, -26, -20)

Slovenija: Gasparini, Plot, Mijatovič 6, Koncilja 11, Klobučar 19, Pokeršnik, Ropret, Urnaut 8, Čebulj 3, Jereb 2, Pavlovič, Štern 20.
Makedonija: Angelovski, G. Gjorgiev 1, N. Gjorgiev 30, Milev 15, Despotovski 1, Ljaftov 10, Simovski, Klopčeski, Nikolov 6, Karanović, Gjorgjevski 11, Mihailov 1.

Selektor slovenske izbrane vrste Luka Slabe je v današnji tekmi proti Makedoniji priložnost za igro ponudil fantom, ki v evropski ligi niso veliko igrali. Tako so v začetni šesterki zaigrali Dane Mijatovič, Danijel Koncilja, Jan Klobučar, Tine Urnaut, Matija Jereb in Tonček Štern, v igro pa je kot prosti igralec vstopal Miha Plot. Fantom se je na parketu poznala utrujenost, na drugi strani pri mladih odbojkarjih tudi neizkušenost, kar so gostje uspeli izkoristiti. "Današnja tekma je bila priložnost za fante, ki manj igrajo in z njihovo igro in prizadevnostjo sem zadovoljen. Bogatejši so za nove izkušnje. Na vsaki tekmi želimo zmagati, tokrat se nam želja ni izpolnila. Naši odbojkarji so zelo dobro izvajali začetne udarce, pri sprejemu in blok obrambi pa niso bili na pričakovani ravni. Ti dve prvini bo do polfinalne tekme proti Grkom potrebno še izpiliti," so bile prve besede selektorja Luke Slabeta po tekmi.