Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
pu
pu
10.08.2024 14:25:18
Deli članek:

Kakšna drama po balvanih: Janjin trener razkril, kaj se je dogajalo po poškodbi, medalja visela v zraku

Profimedia

Po koncu balvanov in pred težavnostjo je bilo v finalu olimpijske kombinacije športnega plezanja zelo napeto.

Janji Garnbret je uspelo, kar si je zadala pred začetkom olimpijskih iger. Še drugič v karieri se je okitila z zlato olimpijsko medaljo, a po balvanih je bilo kar nekaj nadvse mučnih trenutkov. Na zadnjem balvanu si je slovenska plezalka poškodovala prst, med čakanjem na težavnost in končne boje za odličje, pa so v njenem taboru pomislili celo na najhuje.

"Vse skupaj je zelo čustveno, tole danes je bilo nekaj najtežjega. Začetek dneva je bil fenomenalen, ogrevanje je potekalo po pričakovanjih, tudi začetek na balvanih je potekal odlično, nato pa ... Na zadnjem balvanu se ji je med gibom v oprimek zagozdil prst. Videl sem, da nekaj ni v redu. Ko je prišla nazaj z balvanov, je jokala. 'Je*enti, ali smo zaključili ali kaj,' sem vprašal,"
je na robu solz razlagal njen trener Roman Krajnik in po nekaj sekundah premora nadaljeval: "Še enkrat več je dokazala, česa je resnično sposobna. Lahko gre tudi prek sebe, če si nekaj resnično želi. Kapo dol za še eno njeno neverjetno predstavo. Ne vem, kaj naj sploh še povem."