Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
10.08.2024 12:50:24
Deli članek:

Slovenski tekvondoist Divković na pariških igrah povsem blizu presenečenja

TZS
Patrik Divković

Slovenski tekvondoist Patrik Divković je bil na olimpijskih igrah v Parizu povsem blizu presenečenja. Slovenski borec je po izjemno tesnem obračunu kategorije nad 80 kilogramov, ki se je končal šele z 12:9 v tretji rundi, klonil proti dvakratnemu evropskemu prvaku, Norvežanu Richardu Andreju Ordemannu.

Petindvajsetletni Divković je odlično začel dvoboj in dobil prvo rundo po odločitvi sodnikov (2:2). Ko je že kazalo, da bo dobil tudi drugo, se je norveški tekmec kakšnih 20 sekund pred koncem vrnil v igro, sodniki pa so drugo rundo odločili njemu v korist (2:2).

Sledila je odločilna, tretja runda nadvse tesnega obračuna. V tej je prvič na dvoboju hitro povedel Norvežan, vendar se najboljši slovenski tekvondoist ni ustrašil izziva in je držal korak.

Po vloženih pritožbah za videoogled sodnikov (5:5) se je boj dokončno razplamtel, oba borca sta bila dejavna, na koncu pa so morda pretehtale tudi izkušnje in 30-letni Norvežan, sicer šesti nosilec olimpijskega turnirja, se je uvrstil v četrtfinale z 2:1 v rundah.