© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ou
ou
25.07.2024 07:27:06
Deli članek:

Kaos v Parizu: Prva nogometna tekma prekinjena, drzno okradli kolesarskega zvezdnika! (video)

Profimedia

Tekmovalni del olimpijskih iger se je že začel, že prvi dan pa je bilo kar nekaj težav in nevšečnosti.

Prvi tekmovalni dan na olimpijskih igrah je zaznamovala presenetljiva zmaga Maroka nad aktualnimi svetovnimi prvaki Argentinci. Dvoboj se je končal z 2:1, še bolj pa je odmeval incident, zaradi katerega je bila tekma prekinjena.

Gledalci so na igrišče metali tudi steklenice in skodelice, zaradi česar je moral sodnik po argentinskem izenačenju na 2:2 globoko v sodnikovem dodatku igralce pozvati naj se vrnejo v garderobo. Ekipi sta zapustili igrišče, toda tekme ni bilo konec, čeprav je morda večina mislila, da je bilo temu tako.

Kljub temu da je Medina drugi gol izbrancev Javierja Mascherana po dveh odbitih žogah in dveh strelih v prečko le pospravil v mrežo po 16. minutah sodniškega podaljška, gol na koncu ni veljal. Po skoraj dveh urah so se nogometaši vrnili na igrišče, glavni sodnik Šved Glenn Nyberg pa je nato po ogledu Vara zadetek razveljavil. Nogometaši so pred praznimi tribunami igrali še tri minute, nato pa je Šved vendarle odpiskal konec kaotičnega srečanja.

Okradli Avstralce
To pa ni bil edini bizaren dogodek, ki se je zgodil na prvi tekmovalni dan olimpijskih iger. Precej slabe volje so bili v sredo v avstralskem BMX kolesarskem taboru, ki so bili tarča kriminalcev. Avstralski zvezdnik Logan Martin je opazil, da ima na avtomobilu razbito steklo, iz notranjosti pa so pobrali vse, kar je bilo notri. Na srečo je imel svoja kolesa pri sebi, nekaj stvari pa so našli v bližnjem parku. Ostal je brez osebne prtljage in denarnice, našli pa so nekaj orodja, masažno mizo in še nekatere malenkosti, ki so se nepridipravom očitno zdele neuporabne.