© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ou
ou
22.07.2024 11:00:30
Deli članek:

Finale Žogarije v Postojni

V četrtek, 13. junija, se je oranžna ekipa Žogarije po več kot desetletju odpravila v Postojno, ki je tokrat gostila finale Žogarije 2024 Slovenije.

Na finale so se uvrstile Osnovne šole Miška Kranjca Velika Polana, Črni Vrh, Sostro in Horjul, skupaj z domačima šolama Miroslava Vilharja in Antona Globočnika. Uradni začetek dogodka je bil ob 9:30, ko je zbrane nagovoril župan Postojne, Igor Marentič, sledila pa je predstavitev sodelujočih šol in uvod v fair play protokol.

Program se je začel z energičnim skupinskim ogrevanjem, temu pa so sledile prve tekme za točke. Tekmovanja so vključevala nogomet tri na tri, Žogarije vragolije in kviz znanja, ki je prinesel napete miselne izzive. Dodatno popestritev so prinesli dekliški nogomet in igra Z vami, gospod profesor. Posebno pozornost je pritegnila nova igra Otroški zaklad, kjer so učitelji iskali skriti srebrnik.

Za prigrizke je tudi tokrat poskrbel Kekec s svojim okusnim namazom, medtem ko so plesni nastopi otrok sodelujočih šol ob zvokih himne Žogarije dodali pridih živahnosti. Ob igrišču so potekale različne aktivnosti, od kolesarskega poligona do policijskega kotička, kjer so otroci spoznavali policijsko delo. Predstavniki podjetja Elementum so osveščali o pomenu varnih naložb, najmlajši iz vrtca Postojna pa so se zabavali v kotičku Mulčki.

Poseben trenutek je bil obisk poštarja Pavlija, ki je zbral pisma otrok, ustvarjena za natečaj Pismo Srca - Kot sonček sveta.

Zaključek dogodka je bil namenjen podelitvi nagrad, pri čemer je OŠ Sostro osvojila največ točk in postala zmagovalka Žogarije Slovenija 2024, priznanje za fair play pa je prejela ekipa OŠ Miška Kranjca Velika Polana.

Iskrene čestitke!

Rezultati:

Fair play: OŠ Miška Kranjca Velika Polana
1. mesto: OŠ Sostro
2. mesto: OŠ Črni Vrh
3. mesto: OŠ Miroslava Vilharja
4. mesto: OŠ Horjul
5. mesto: OŠ Miška Kranjca Velika Polana
6. mesto: OŠ Antona Globočnika Postojna 

Galerija