jj rice Svet24.si

Športni svet pretresa smrt komaj 18-letnega ...

ob nasem prihodu, romsko naselje rimš Svet24.si

Povsem "običajen" vikend na Dolenjskem; pretepi, ...

športne stave, športna loterija Necenzurirano

Zlata kokoš športnih stav na muhi Čehov in ...

janez jansa pl Reporter.si

Janša dobil krila: je to začetek konca Roberta ...

slovenija, danska, evropsko-prvenstvo Ekipa24.si

Kakšen drugi polčas! Po zaostanku z 0:1 so se ...

masterchef, tekmovalci, 10 Njena.si

Ste videli, kako čedno dekle ima Luka Pangos?

stojanovic Ekipa24.si

Razkrivamo: Slovenci igrali s črnim trakom, to je...

ou
ou
0 27.05.2024 13:29:24

Coca Cola Cup v nogometu v sklopu Plazma Športnih iger mladih navdušil na treh lokacijah

NK Vrhnika
/
Minuli vikend, 25. in 26. maja 2024, so se na treh različnih lokacijah odvijale nogometne spretnosti in dogodivščine, ki so pritegnile več kot 1500 otrok. V sklopu Plazma Športnih iger mladih je bil organiziran Coca Cola Cup, kjer smo v sodelovanju z ND Primorje Ajdovščina spremljali turnir v selekciji U10 v kategoriji fantov in U13 v kategoriji deklet.

V selekciji U10 je zmaga šla v prestolnico, saj je prvo mesto osvojila ekipa NK Olimpija. Domačini iz Ajdovščine so se izkazali z odličnim nastopom in dosegli drugo mesto. Pri dekletih so največ znanja pokazale nogometašice Radomelj.

Rezultati U10:
1. mesto: NK OLIMPIJA
2. mesto: ND PRIMORJE ČRNI
3. mesto: ND BILJE
4. mesto: ND BISTRC

Rezultati DU13:
1. mesto: ŽNK RADOMLJE RUMENE
2. mesto: WFC KOPER
3. mesto: ND PRIMORJE RDEČE
4. mesto: ŽNK RADOMLJE ČRNE

Foto Bojana Kompara - ND Primorje
ND Primorje
Bojana Kompara

Vzporedno je v Grosuplju potekal Grosuplje Open 2024 v sklopu Coca Cola Cupa. Mladi igralci starostne kategorije do 9 let in do 11 let so prikazali zavidljiv nivo nogometnega znanja.

Rezultati U9:
1. mesto: NK DOMŽALE
2. mesto: NK BRINJE GROSUPLJE
3. mesto: NK BRAVO

Rezultati U11:
1. mesto: NK STURM GRAZ
2. mesto: NK MARIBOR
3. mesto: NK KOPER

Predsednik NK Brinje Grosuplje, Andraž Zrnec, je ob tej priložnosti povedal: »Na tradicionalnem turnirju Grosuplje Open smo v treh koncih tedna v šestih kategorijah gostili več kot 1.200 nogometašev iz Slovenije, Hrvaške, Avstrije, BiH in Srbije. Ponosni smo, da se dober glas o našem turnirju širi tudi izven slovenskih meja. Že zdaj imamo veliko povpraševanje za prihodnje leto. Ob tem bi se želel zahvaliti vsem, ki so nesebično pomagali pri izvedbi turnirjev – klubskemu osebju in staršem naših otrok. Brez njih nam ne bi uspelo. Vesel sem, da smo letos k sodelovanju pritegnili Zavod Športne igre mladih in verjamem, da bomo v prihodnje našo zgodbo še nadgradili.«

Na Vrhniki pa se je odvijal Cankarjev turnir U9, U10, U11 in U13, dva od the turnirjev pa so osvojili domačini!

U9 - Borovnica
U10 - Fenix
U11 - Vrhnika
U13 - Vrhnika

Izjava Tevža Korenta, predsednika Plazma Športnih iger mladih v Sloveniji: »Navdušeni smo nad izjemnim odzivom in sodelovanjem na letošnjih dogodkih v sklopu Plazma Športnih iger mladih. Nogometni turnirirji v sklopu Coca Cola Cup, kot so Mednarodni turnir mesta Ajdovščine, Grosuplje Open in Cankarjev turnir, so dokaz, da mladi športniki v Sloveniji premorejo veliko talenta, volje in športnega duha. Veseli nas, da lahko s takšnimi dogodki spodbujamo zdrav način življenja, druženje in športno udejstvovanje med mladimi. Zahvaljujemo se vsem sodelujočim klubom, organizatorjem, prostovoljcem in seveda staršem, ki podpirajo svoje otroke v njihovih športnih prizadevanjih. Verjamemo, da bomo s skupnimi močmi nadaljevali z razvojem in rastjo teh pomembnih športnih prireditev ter mladim športnikom omogočili še več priložnosti za rast in napredek.«

Lokacija in datum finalnega turnirja Plazma Športne iger mladih v nogometu še niso znani, vas pa spodbujamo, da spremljate našo spletno stran www.sportneigremladih.com in naše družbene medije Facebook in Instagram za vse informacije.

Značke: vrhnika, mladi, šport

Članki iz rubrike