severa gjurin 1 Svet24.si

Družinska sreča Severe Gjurin

Meghran Princ Harry Svet24.si

Zaskrbljeni princ Harry razkril, zakaj ne bo ...

907452_099_liitjska Necenzurirano

Revizorka, ki je poslušala le glavna osumljenca ...

tanja frantar igor zabret Reporter.si

Skoraj 28 milijonov evrov poslov pod Golobovo ...

maribor Ekipa24.si

Se lahko zgodi senzacija, Maribor pa dobi v ...

Domagoj Ivanković Njena.si

Josip iz Botrov nasmejan, z ženo srečna na svojem

825117_f103tenis_koper03t Ekipa24.si

Joj, kaj se je zgodilo Oblakovi izbranki: Olga ...

ou
ou
0 20.05.2024 11:15:07

Plazma Športne igre mladih in Odbojkarska zveza Slovenije uspešno zaključili finale državnega prvenstva

Plazma Športne igre mladih v sodelovanju z Odbojkarsko zvezo Slovenije so uspešno zaključile organizacijo velikega finala državnega prvenstva za starejše deklice in dečke, ki je potekalo 18. maja 2024. Dogodek, ki se je odvijal v dvorani Brod – Vižmarje v Ljubljani, je pritegnil več kot 120 igralcev in igralk ter več kot 250 navijačev, ki so z navdušenjem podpirali svoje ekipe. Dogodek je omogočila Mestna občina Ljubljana, ki je zagotovila prostor za ta športni spektakel.

Na zaključni turnir najboljše četverice so se uvrstile po štiri najboljše ekipe iz vse Slovenije. Pri dekletih so se za naslov slovenskih prvakinj borile mlade odbojkarice iz ekip Mladi Jesenice I, Prevalje, ATK Grosuplje I in Izola. Pri fantih smo spremljali ekipe Korvolley Mislinja, Fužinar Sij Metal Ravne, ATHOS Kostanjevica in OK i-Vent Maribor.

Finale med starejšimi deklicami je potekalo med ekipama Izola in Prevalje, kjer so slednje slavile z rezultatom 0:3 (24:26, 14:25, 19:25) v setih.

V finalu starejših dečkov sta se pomerili ekipi Korvolley Mislinja in ATHOS Kostanjevica. Vsak set je bil napet do zadnje točke, fantje iz Mislinje pa so slavili z rezultatom 3:0 (25:21, 25:23, 25:22) in se razveselili zlate medalje.



Zmagovalci in zmagovalke državnega prvenstva se bodo uvrstili tudi na zaključni turnir Plazma Športnih iger mladih, ki bo avgusta na Hrvaškem. Slovenski predstavniki se bodo v Splitu pomerili s svojimi vrstniki iz regije.

Izjava Metoda Ropreta, predsednika Odbojkarske zveze Slovenije: "Odbojkarska zveza Slovenije je z organizacijo finala državnega prvenstva za starejše deklice in dečke v okviru Plazma Športnih iger mladih naredila velik korak naprej na področju tekmovanj mladih. Prepričani smo, da smo v Ljubljani spremljali pravi odbojkarski spektakel, ki bo dobra podlaga za nadaljnji razvoj tovrstnih dogodkov pod okriljem OZS. V prihodnjih letih si želimo na podoben način organizirati tekmovanja tudi v drugih starostnih kategorijah ter s tem še dodatno poskrbeti za promocijo odbojke med otroki in mladimi, hkrati pa finančno pomagati klubom. Prepričan sem, da bomo z našim prvim skupnim dogodkom postavili dobre temelje."

Izjava Tevža Korenta, predsednika Plazma Športnih iger mladih v Sloveniji: "Čestitam vsem udeležencem za vrhunski turnir in čestitke zmagovalcem in zmagovalkam. Z velikim zadovoljstvom in ponosom sodelujemo pri organizaciji državnega prvenstva za starejše deklice in dečke, ki predstavlja vrhunec letošnjih odbojkarskih Plazma Športnih iger mladih. To prvenstvo ni le priložnost za mlade športnike, da pokažejo svoje veščine in zagnanost, ampak je tudi praznik športa, ki združuje, vzgaja in navdihuje. Skozi športne igre mladih promoviramo telesno aktivnost in vrednote kot so fair play, ekipni duh, inkluzivnost in medsebojno spoštovanje. Zelo sem ponosen, da lahko skupaj z Odbojkarsko zvezo Slovenije in Mestno občino Ljubljana gostimo ta pomemben dogodek, ki bo nedvomno pustil pozitiven pečat na vseh udeležencih. Veselim se nadaljevanja tradicije odličnosti in prijateljstva med mladimi športniki iz celotne regije. Srečno v Splitu!"

Galerija
Značke: šport, mladi

Članki iz rubrike