elektrika x Svet24.si

Slovenija z najdražjo elektriko v Evropi?

Ariana Grande Svet24.si

Ariana Grande spregovorila o nasilju na ...

zala tomašič Necenzurirano

Kaj so vam mediji zamolčali o Zali Tomašič

Tanja Starič, Rosvita Pesek,  Igor E Reporter.si

Katastrofalna gledanost TV Slovenija: še ko sta ...

Luka Dončić, Mirjam Poterbin Ekipa24.si

Ste jo videli? Dončićeva mama na parketu v ...

severa-gjurin, boris-bezić Njena.si

Slovenska pevka in režiser na skrivaj stopila ...

ilicic boks Ekipa24.si

Bi lahko zamenjal kariero? Iličić pokazal nekaj ...

ou
ou
0 17.05.2024 11:22:07

Finale DP za starejše deklice in dečke v Ljubljani: Pridružite se Plazma Športnim igram Mladih

/
/
Plazma Športne igre mladih v sodelovanju z Odbojkarsko zvezo Slovenije napovedujejo organizacijo velikega finala državnega prvenstva za starejše deklice in dečke, ki bo potekalo 18. maja 2024. Dogodek bo gostila dvorana Brod – Vižmarje v Ljubljani, s podporo Mestne občine Ljubljana, ki bo zagotovila prostor za ta športni spektakel.

Na zaključni turnir najboljše četverice so se uvrstile po štiri najboljše ekipe iz vse Slovenije. Pri dekletih se bodo v boj za naslov slovenskih prvakinj podale mlade odbojkarice iz ekip Mladi Jesenice I, Prevalje, ATK Grosuplje I in Izola. Pri fantih bomo v boju za odličja spremljali odbojkarje iz ekip Korvolley Mislinja, Fužinar Sij Metal Ravne, ATHOS Kostanjevica in OK i-Vent Maribor.

Zmagovalci in zmagovalke državnega prvenstva se bodo uvrstili tudi na zaključni turnir Plazma Športnih iger mladih, ki ga bomo avgusta spremljali na Hrvaškem. Slovenski predstavniki se bodo v Splitu pomerili s svojimi vrstniki iz regije.

Izjava Metoda Ropreta, predsednika Odbojkarske zveze Slovenije: “Odbojkarska zveza Slovenije je z organizacijo finala državnega prvenstva za starejše deklice in dečke v okviru Plazma Športnih iger mladih naredila velik korak naprej na področju tekmovanj mladih. Prepričani smo, da bomo v Ljubljani spremljali pravi odbojkarski spektakel, ki bo zagotovo dobra podlaga za nadaljnji razvoj tovrstnih dogodkov pod okriljem OZS. V prihodnjih letih si namreč želimo, da bi na podoben način organizirali tekmovanja tudi v drugih starostnih kategorijah ter s tem še dodatno poskrbeli za promocijo odbojke med otroki in mladimi, hkrati pa po finančni plati vsaj nekoliko pomagali klubom. K temu moramo stremeti in prepričan sem, da bomo z našim prvim skupnim dogodkom postavili dobre temelje.


Izjava Tevža Korenta, predsednika Plazma Športnih iger mladih Slovenije: "Z velikim zadovoljstvom in ponosom sodelujemo pri organizaciji državnega prvenstva za starejše deklice in dečke, ki predstavlja vrhunec letošnjih odbojkarskih Plazma Športnih iger mladih. To prvenstvo ni le priložnost za mlade športnike, da pokažejo svoje veščine in zagnanost, ampak je tudi praznik športa, ki združuje, vzgaja in navdihuje. Skozi športne igre mladih ne promoviramo le telesne aktivnosti, ampak tudi vrednote kot so fair play, ekipni duh, inkluzivnost in medsebojno spoštovanje. Zelo sem ponosen, da lahko skupaj z Odbojkarsko zvezo Slovenije in Mestno občino Ljubljana gostimo ta pomemben dogodek, ki bo nedvomno pustil pozitiven pečat na vseh udeležencih. Veselim se, da bomo skupaj s tekmovanjem v Ljubljani nadaljevali tradicijo odličnosti in prijateljstva med mladimi športniki iz celotne regije."

Dogodek obljublja obilico aktivnosti tako za mlade športnike kot za gledalce, celodnevno dogajanje pa bodo poleg napetih odbojkarskih bojev popestrili še dobra glasba, raznovrstne aktivacije in profesionalno moderiranje.

Več informacij o dogodku na www.sportneigremladih.com in na družbenih omrežjih Športnih iger mladih in Odbojkarske zveze Slovenije.

Vabimo vas, da se nam pridružite na tem izjemnem dogodku, ki združuje športni duh in mladostno energijo. Se vidimo v Ljubljani!

Značke: plazma, športne-igre

Članki iz rubrike