zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

JERNEJ STRAŽIŠAR
JERNEJ STRAŽIŠAR
0 31.01.2024 16:12:47

Povezovanje generacij iz različnih regij

Gostovanje ekipe NTK Olimpija – Stična I; z desne proti levi: Hinko Privšek, Jernej Zalaznik, Bojan Rak, Jernej Stražišar, Janez Lampret in Jure Struna
psno
Leta 2016 je bilo ustanovljeno Športno društvo Stična, ki združuje predvsem ljubitelje namiznega tenisa. Namizni tenis je organiziran z rekreacijsko vadbo ob ponedeljkih in sredah v Kulturnem domu Stična od 19. do 22. ure.

Poleg domačinov se v članstvo vključujejo tudi od drugje. Gre za povezovanje več generacij iz različnih regij s poudarkom na igranju namiznega tenisa. Namizni tenis se v okviru rekreacije igra pod okriljem Namiznoteniške zveze Slovenije, kar pomeni, da smo povezani z igralci cele Slovenije. Trenutno igramo v ljubljanski rekreacijski ligi (LRNTL) z dvema ekipama – Stična I. in II. Pred leti se je igrala tudi dolenjska rekreacijska liga, ki pa je zaradi otežene vadbe (covid …) zamrla. Udeležujemo se tudi drugih rekreativnih turnirjev po vsej Sloveniji in v sosednjih državah.

Za delovanje društva in promocijo namiznega tenisa je zelo zaslužen lani veliko prezgodaj preminuli Bojan Kuhelj. Bojan je bil velik ljubitelj bele žogice in je povezoval ter vztrajno igral namizni tenis tako na Dolenjskem kot širše po Sloveniji. Vseskozi se je zavzemal za igranje v Stični, Šentvidu, Dobrepolju, Šmarjah in na Krki, kjer je bil tudi član in kapetan ekip. Vsi njegovi kolegi kot tudi igralci iz drugih regij ga zelo pogrešamo. Ostal nam bo v večnem spominu kot velik ljubitelj namiznega tenisa s svojo posebno tehniko igranja "trava", s katero je bil večinoma nepremagljiv. V njegov spomin nameravamo konec aprila organizirati odprti mednarodni turnir Stična Open 2024, v telovadnici OŠ Stična. Ob tem pričakujemo pomoč vseh ljubiteljev namiznega tenisa, največ od prijateljev in soigralcev iz Krke.

Namizni tenis je med šestimi najbolj igranimi športi na svetu in ima pozitivne učinke na vse generacije (izvaja se ga tudi kot rehabilitacijo). V prihodnje želimo organizirati redno vadbo za otroke nad osem let, kajti tovrstna vadba predstavlja dober mentalni razvoj otrok ob skoraj neprisotnih poškodbah. S tem bi zagotovili preskok na ravni igranja in približanje tega športa širši javnosti. Nekaj osnovnih pogojev že izpolnjujemo (trenerja z licenco iz naših vrst), za izpolnitev drugih pogojev pa upamo, da najdemo posluh v Zvezi športnih organizacij Ivančna Gorica.

V začetku januarja je v društvu prišlo do sprememb na vodilnih mestih. Predsednik društva je tako postal Janez Lampret. Dosedanjemu vodstvu, predvsem Radu Pižmu, se zahvaljujemo za dobro opravljeno delo od ustanovitve leta 2016 dalje. Dosegel se je glavni cilj društva, ohraniti igranje namiznega tenisa v Stični, to se je ohranilo tudi s pomočjo novih članov iz drugih občin.

Organiziralo se je več tekmovanj na občinski ravni in tudi več rekreativnih tekmovanj. Stična je postala poznana v krogih igralcev namiznega tenisa kot kraj, kjer je igranje namiznega tenisa prijetno. Tako je poneseno ime širše po Sloveniji kot tudi v tujino, na Hrvaško, v Italijo …

Izziv novega vodstva je privabiti k vadbi čim več novih članic in članov, vključno z otroki. Na vadbo ste tako vabljeni vsi ne glede na predznanje in telesno pripravljenost, kajti vse je enkrat prvič!

Galerija

Članki iz rubrike