marjan šarec, robert golob Svet24.si

Če se s to pomočjo reši eno otroško ...

test Svet24.si

Za prvi spolni odnos ni nikoli prepozno, lahko pa ...

rok-snežič Necenzurirano

Snežič serijsko izgublja tožbe, stroškov pa ...

jansa logar bobo1 Reporter.si

Logar Janši počasi, a vztrajno načenja živce: ...

rogaška celje Ekipa24.si

Bizarno! 'Nagice', poljubi deklet ... Takšna ...

blaž in Lara Njena.si

Blaž Švab bo drugič postal očka

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kaj se je spremenilo v ekipi Dallasa?! Luka ...

Lana Janežič, 9. C, in Hana Delić, 9. B
Lana Janežič, 9. C, in Hana Delić, 9. B
0 30.11.2023 11:37:38

Višina nas je pustila brez besed

Dan športa na Lavrici
ADRIANA JORDAN
Dan slovenskega športa je državni praznik, ki se v Republiki Sloveniji praznuje 23. septembra. Praznik, ki je leta 2020 uvedel OKS, je bil izbran na obletnico 23. septembra 2000, ko je ob zmagi veslačev Iztoka Čopa in Luke Špika ter strelca Rajmonda Debevca na olimpijskih igrah v Sydneyju prvič zaigrala Zdravljica.

Tako je 23. septembra 2023 tudi naša šola pod vodstvom učitelja športa Tevža Pavška in učiteljice razrednega pouka Alme Radišić prvič obeležila dan slovenskega športa. Skupaj z učitelji smo organizirali dobrodelno športno prireditev, ki je potekala na PŠ Lavrica. Vsi, ki so se prijavili, so lahko sodelovali na raznih tekmovanjih, namen dogodka je bil zbiranje sredstev za zimske šole v naravi za otroke iz socialno ogroženih družin ter za nakup šolske smučarske opreme za izposojo tem otrokom.

Naši obiskovalci so se lahko pomerili v odbojki, nogometu, košarki, namiznem tenisu in pikadu. Žal se je zaradi slabega vremena dogajanje prestavilo v notranjost šole, zato smo morali tekmovanji za naše najmlajše, vožnjo s poganjalčki in kolesi, odpovedati. Kljub vsemu smo prireditev popestrili s številnimi aktivnostmi za vse udeležence, kot so poslikava obraza, postaja za učenje in prikaz postopkov prve pomoči, delavnica cirkuških spretnosti, bralni kotiček, kotiček z velikimi igrami mikado, štrbunk in prstomet. Ob tem so učenci in učenke, skupaj z učiteljico Janjo Prelovšek, poskrbeli za sladko pogostitev. Pripravili in spekli so odlične čokoladne piškote ter pripravili svežo limonado. Za udeležence smo pripravili tudi družinski srečelov, ob tem pa je na Facebook strani OŠ Škofljica potekal finale dobrodelne dražbe športnih dresov in pripomočkov znanih slovenskih športnikov.

Šolski športni dogodek je z nagovorom odprl ravnatelj Roman Brunšek, nato pa sta sledila nastopa šolskega pevskega zbora in mažoretne skupine PŠ Lavrica. Po nastopih so na vrsto prišli vsi tekmovalci. Sprva so se v dvorani pomerili v odbojki, medtem pa se je v mali telovadnici odvijalo tekmovanje v namiznem tenisu. Po odbojki je sledila košarka, v hodniku zraven jedilnice šole pa tudi tekmovanje v pikadu. Za zaključek dneva je sledil še nogomet.

Med tekmovanji so med glasbenimi odmori z zanimivimi plesnimi točkami nastopile učenke in učenci naše šole v okviru plesnega krožka PŠ Lavrica in OŠ Škofljica, plesalke ŠKD Frklje in Društvo mažoretk in plesalcev Ribnica.

Naj omenimo tudi naše gostje iz društva upokojencev Škofljica in Lavrica, ki so za vse obiskovalce pripravile več kot 30 vrst peciv. Specialitete smo lahko okušali tudi pred glavnim vhodom v šolo, kjer so naše brbončice uživale v okusih napolitanskih pic Kavarne Valerie in mesu z žara Mesarstva Blatnik. Okrepčali smo se tudi s pijačo, še posebej je bil zanimiv čaj z mehurčki.

Preden je ravnatelj podelil vsa priznanja in pokale, smo poslušali tudi talentirane učence glasbene šole Lavrica in našo nekdanjo učenko Zalo Zorman s spremljavo benda Puške in rož’ce, sledil je še nastop posebnega glasbenega gosta Roka Ferengje. Obiskal nas je tudi župan občine Škofljica, Primož Cimerman, ki je nagovoril vse tekmovalce z besedami: "Pomembno je sodelovati, ne zmagati".

V dobrodelne namene smo uspeli zbrati neverjetnih 9546,20 evra. Vse le z enim namenom, za otroke. Višina dobrodelnega zneska, ki smo ga zbrali, je več kot presegla naša pričakovanja in nas pustila brez besed.

Galerija

Članki iz rubrike