Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

mir narava Svet24.si

Tedenski horoskop: V tišini lahko prisluhnete ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 29.11.2023 21:27:28

Mariborčanke izgubile prvo evropsko tekmo

alesfevzer.com
Odbojkarice Nove KBM Branika so na prvi tekmi osmine finala pokala Cev doma izgubile proti švicarskemu Viteos Neuchatelu z 1:3 (-27, -20, 14, -19).

Mariborčanke so izgubile svojo prvo evropsko tekmo v sezoni, boljše od njih je bila švicarska ekipa, v kateri glavno vlogo igrajo tuje igralke. Kljub porazu pa so se varovanke Tilna Kozamernika lahko prepričale, da Neuchatel ni ekipa, ki bi se jo treba bati, skupni zmagovalec nikakor še ni odločen, v Švici ni nemogoče, da bi jim Slovenke vrnile na enak način. A bodo morale delati manj napak, nekoliko bolje sprejemati servise, Kozamernik je tokrat lahko zadovoljen le z blokom, z njim so njegove varovanke dosegle 15 točk.

Tekma bi se lahko zasukala na drugo stran, če bi gostiteljice dobile prvi niz. Za to so imele priložnost, zapravile so namreč zaključno žogo. As Jasmine Gross je v vodstvo popeljal gostje, ki so se osvojenega niza veselile po napaki Ise Ramić. Bankirkam ni kazalo slabo niti v drugem nizu, v katerem so na začetku že prepričljivo vodile, bile na 16. točkami s tekmicami poravnane, pred končnico zaostajale z 18:19, toda nato dovolile šest zaporednih točk Švicark.
Tretji niz je Nova KBM Branik dobil gladko, a tekmice so v njem tudi privarčevale nekaj moči za četrtega, ki se je spet izšel po njihovih željah. Iza Mlakar je bila z 21 točkami najučinkovitejša igralka tekme, sestri Klara in Nika Milošič sta se izkazali z vsaka po štirimi bloki.
Povratna tekma bo 7. decembra v Neuchatelu.

Nova KBM Branik - Viteos Neuchatel    1:3 (-27, -20, 14, -19)

Dvorana Lukna, sodnika: Georgiev (Bolgarija), Husejnović (BiH).
Nova KBM Branik: Mlakar 21 (2 asa, 2 bloka), K. Milošič 8 (4 bloke), Šalamun, Štampar, Ulrih, Lekše 3 (1 blok), Senekovič, Cikač, Farkaš, Ramić 8 (3 bloki), N. Milošič 14 (1 as, 4 bloki), Potokar, Tišma 3 (1 s, 1 blok).
Viteos Neuchatel: Delley, Haynes 12 (1 as, 1 blok), Petitat, Camelique, Pierret 4 (1 as, 1 blok), Henriksen, Gross 10 (3 ase, 2 bloka), Branca 6 (1 as, 1 blok), Trösch, Scrucca 1, De Micheli, Scambray 18 (1 blok), Grubbs 17 (2 asa), Lengweiler.

Značke: odbojka, evropa

Članki iz rubrike