Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Stane Kadunc
Stane Kadunc
28.10.2023 11:25:14
Deli članek:

Lahko Proteus preseneti v Mariboru?

psno
Jamarke proti Miklavžu želijo priti do nove zmage.

Peti krog v prvi kegljaški ligi ponuja poleg derbija v Mariboru tudi dvojni gorenjski derbi v Kamniku. Tja prihajata obe ekipi iz Tržiča. Moška ekipa Ljubelja je dobro startala v prvenstvo, dekleta Ljubelja pa so celo vodilna.

Za nami sta oba velika derbija, ki sta prinesla nekaj odgovorov. Pred nami pa je že peti krog kegljaškega prvenstva, ki ponuja nekaj derbijev in tudi zelo zanimivih tekem. V moški elitni ligi bo največ zanimanja požel derbi v Mariboru. Tu bo Konstruktor gostil izredno močne Postojnčane. Tako Mariborčani kot Postojnčani so pred tednom dni doživeli hladen tuš. Konstruktor je doživel visok poraz na derbiju v Kranju, čeprav niti niso igrali tako slabo. Proteus je doma odigral sicer dobro tekmo, toda Calcit jim je taktično odvzel eno točko. Lahko si obetamo dobro predstavo obeh ekip. Morda bo trener gostov Ulaga našel še kakšno presenečenje.



Dvojni gorenjski derbi pa je na razporedu v Kamniku. Tu se bosta pomerili ekipi Calcita in Ljubelja. Na ženski tekmi bodo aktualne prvakinje Kamničanke gostile vodilno ekipo lige in naredile vse, da bodo Tržičanke doživele prvi poraz. Na moški tekmi pa bo zelo zanimivo. Domačini niso ravno najboljše startali, toda točka iz Postojne je bila za njih velika. Zdaj bodo storili vse, da uženejo letos močno okrepljeni Ljubelj. V Radljah bo derbi letošnjih novincev. Uroš Stoklas bo gostil prijatelja iz zlatih časov reprezentance Primoža Pintariča. Oboji krvavo potrebujejo točke, Ljubljančani so še brez njih. V Novi Gorici je favorit poznan, to je Triglav. Se pa bodo morali Kranjčani paziti, saj so Goričani pred tednom dni odigrali izvrstno v Litiji. Vroča tekma pa bo v Ljubljani. Jamarji so v prejšnjem krogu odigrali odlično pri sosedih na Malenškovi in zmagali. Če ponovijo tako predstavo, potem se Litiji slabo piše. Še posebej, ker so pred tednom dni doma pregoreli.



Tokrat bodo zelo zanimive tudi preostale štiri tekme. Na nobeni ni izrazitega favorita. Morda so to le Postojnčanke v Slovenski Bistrici, ki pa so pred tednom dni močno razočarale doma v srečanju s Kamničankami. V Pivki, kjer domačinkam ne gre vse po načrtih, bodo gostovale Radeljčanke, v Celju pa bo obračun Celjank in Ljubljančank. Pred tremi desetletji so bile tekme med tema dvema nasprotnikoma veliki derbiji, toda časi so se spremenili. Zadnja tekma pa bo v Ljubljani, kjer bodo jamarke želele potrditi veliko zmago nad Ograjco, tokrat proti Miklavžu, ki je še brez točk.



1. A liga moški, 5. krog
Konstruktor – Proteus (16.00)
Taborska Jama – Litija (16.00)
Gorica – Triglav (16.00)
Calcit – Ljubelj (17.00)
Pergola Hiše – Ograjca (18.00).


1. A liga ženske, 5. krog
Taborska Jama – Miklavž (13.00)
Pivka – Remoplast (13.00)
Impol – Proteus (13.00)
Calcit – Ljubelj (14.00)
Celje – Ograjca (15.00)





Galerija