nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

1715284723-172a1604-1715284697347 Necenzurirano

SD želeli rubiti vilo na Levstikovi. Han: ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Gorski zdravnik Revija Stop

»Dr. Gruberja so Slovenci vzeli za svojega«

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

STA
STA
0 21.10.2023 11:57:24

Zaradi poplav predlog spremembe zakona o financiranju investicij v športno infrastrukturo

Primož Lavre
Zaradi letošnjih poplav in njihovih posledic bo ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport predlagalo spremembe zakona o zagotavljanju finančnih sredstev za investicije v športno infrastrukturo v Sloveniji, so sporočili z ministrstva.

Kot so zapisali v sporočilu za javnost, se s predlogom odzivajo na spremenjeno javnofinančno situacijo zaradi letošnjih poplav, zaradi česar se bo podaljšalo obdobje financiranja.

Kot so pojasnili, leta 2022 sprejeti zakon predvideva zagotovitev finančnih sredstev za investicije v športno infrastrukturo v skupni višini 150 milijonov evrov v obdobju od 2022 do 2027.



Predlagana sprememba ne posega v skupno višino sredstev, vendar za tri leta podaljšuje obdobje, v katerem bodo sredstva zagotovljena. To bo sicer znižalo tudi letni obseg finančnih sredstev, ki bo zdaj omejen na 20 milijonov evrov, so pojasnili na ministrstvu.

Predlog za podaljšanje financiranja so že predstavili tudi Olimpijskemu komiteju Slovenije, predstavnikom vseh treh združenj občin in strokovnemu svetu za šport. Dodali so, da se želijo s predlogom prilagoditi na nastalo situacijo tako, da ne bodo pretirano vplivali na sam razvoj športne infrastrukture, bo pa prišlo do zamika pri dinamiki izvedbe. Rok za pripombe na predlog je 3. november.

Značke: šport, politika

Članki iz rubrike