Jelena Rozga Svet24.si

Jelena Rozga: "Rekel mi je, naj zmanjšam nos, ...

helikopter, reševanje Svet24.si

Policija: V nizkih športnih čevljih na Triglav, ...

damjan polh Necenzurirano

Poraz sindikata Fides: zdravniki delajo toliko kot...

matjaz han pl Reporter.si

Od političnih floskul se ne da živeti, je ...

sekulic pm Ekipa24.si

Aleksander Sekulić odgovarja kritikom, ki ga ...

mms-2024 Njena.si

Melodije morja in sonca: Zmagal fant s 'pitnim ...

primoz roglic pm Ekipa24.si

Med dirko po Franciji se je oglasil Peter Prevc in...

STA
STA
0 14.10.2023 17:12:07

Slovenci uspešno začeli nastope, premagali so sosede

m24.si
Slovenski ragbisti so z zmago začeli nastope v novem ciklu konferenčne lige evropskega ragbija (2023/24). V Budimpešti so premagali Madžare z 29:17. Naslednja tekma encijane čaka naslednjo soboto, ko bodo v Ljubljani gostili Bosno in Hercegovino.

Slovenska reprezentanca v ragbiju po novi razporeditvi evropske zveze še naprej nastopa v konferenčni ligi, a je ta razdeljena na štiri kakovostno enakovredne geografske regije. Slovenija je v skupini B skupaj z Madžarsko, Luksemburgom, Avstrijo ter Bosno in Hercegovino.

Za varovanci Petra Kavčiča je prva tekma, ki so jo v Budimpešti dobili proti favorizirani Madžarski z 29:17. Za zmago so encijani prejeli štiri točke, na lestvici pa zaostajajo za Luksemburgom in Madžarsko (tekma več), ki sta zbrali po pet točk. Na dnu sta Avstrija in BiH z ničlo.



Vse reprezentance bodo odigrale po štiri tekme, zmagovalka se bo uvrstila v končnico za nastop v višjem rangu tekmovanja za evropsko trofejo. Zadnjeuvrščena zasedba bo igrala za obstanek v konferenčni ligi.

Madžari na svetovni lestvici zasedajo 66. mesto, Slovenija je 14 mest nižje. Luksemburg je med reprezentancami skupine B najvišje, in sicer na 64. mestu, Avstrija je 87., BiH pa 92.

Članki iz rubrike