Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Stane Kadunc
Stane Kadunc
03.10.2023 22:18:28
Deli članek:

Zelo dobra otvoritev Slovencev na Hrvaškem

psno
Petra Pečovnik (s trenerjem Ivom Kunčičem) je odprla pokal za Impol in to zelo solidno.

Na kegljaškem evropskem pokalu v Brčkem je uvodni nastop pripadel Franciju Veliščku (636). Na pokalu NBC V Slavonskem Brodu zelo spodoben začetek Tržičank, pa tudi Kamničanom dobro kaže. Svetovni pokal v Apatinu začenjajo zjutraj.

V Brčkem so prvi dan nastopili le trije bloki po šest igralcev, bo pa zato veliko bolj natrpan program drugi dan. Igrali so samo moški in videli smo kar nekaj vrhunskih rezultatov. Najboljši izid je postavil Splitčan Ivan Totić, ki je nastop zaključil pri kar 703 podrtih kegljih. Franci Velišček, Cerkničan, ki igra za Triglav, je svoj nastop zaključil pri zelo lepih 636 podrtih kegljih. Drugi igralec Triglava začne svoj nastop danes ob devetih, tretji ob pol dvanajstih in četrti ob 15.15. Pri dekletih pa nas zastopajo igralke Proteusa iz Postojne. Njihovi časi nastopov pa so 16.30, 19.00 in 20.15.



Medtem ko je stez v Bosni šest, pa je v Srbiji in v Slavonskem Brodu teh osem. Na Hrvaškem do sedaj še nismo videli kakšnih večjih presežkov. Opazili smo, da steze ne poklanjajo prav veliko in se morajo igralci in igralke pošteno potruditi, da pridejo do spodobnega rezultata. V ženski konkurenci smo videli le en rezultat preko 600 kegljev. Za en kegelj je to znamko presegla le Petrova, ki igra za KSV Wien iz Avstrije. Za Impol je prvi dan igrala le Petra Pečovnik, ki je nastop končala pri solidnih 539 podrtih kegljih. Pri Ljubelju sta nastop opravili dve igralki. Zelo dobro je odigrala Marija Ahačič Premrl, ki je končala pri 582 podrtih kegljih. Žal se je potem nastop malce ponesrečil Tari Lahovec, ki je podrla le 525 kegljev. Boljši rezultat ji je ušel predvsem zaradi nepreciznosti, saj ji je krogla prevečkrat ušla v sredino.



V moški konkurenci je bilo nastopov veliko več, toda prav veliko šestotic ni bilo. Daleč najboljši rezultat je uspel Čehu Hazvi, ki je zaključil pri 643 podrtih kegljih. Postojnčani svojih nastopov niso najboljše odprli. Začel je Nejc Jurca, ki je podrl 555 kegljev. Boljši nastop je kasneje uspel Žigi Požarju, ki je končal pri 601 podrtem keglju. Boljše je šlo Kamničanom. Prvi je nastopil Gašper Burkeljca, ki je tudi podrl 601 kegelj. Še šest kegljev več pa je podrl mlajši soigralec Jakob Jančar. V večernem terminu pa je nastop opravil še najizkušenejši pri Calcitu, Franc Grubar. Žal mu ni šlo preveč dobro tako na polno kot tudi v čiščenju in nastop je zaokrožil pri 541 podrtih kegljih. Drugi dan bosta iz vsake ekipe nastopila po dva igralca. Zaključek dneva pa bo že povedal, kakšne so možnosti slovenskih ekip za napredovanje.



V Apatinu se bo zjutraj začel ekipni svetovni pokal. Prvi Mariborčan bo začel ob deveti uri. Ob pol dvanajsti uri je začetek drugega igralca Konstruktorja, takoj za njim pa začne nastop še tretji igralec. Potem bodo steze zavzela dekleta, ki bodo svojo polovico programa izvedle v popoldanskem času. Kamničanke gredo na steze ob 15.15, 16.30 in ob 19. uri. Oba trenerja, Bojan Pihlar in Franci Spruk, imata na voljo dovolj časa za postavitev ekip.

Galerija