sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

matej mohoric 24 mm Ekipa24.si

Matej Mohorič o nedolžni ureznini, ki mu je niso...

dp
dp
0 25.07.2023 11:20:40

Gluha atletinja Leja Glojnarič v dobri formi čaka evropsko prvenstvo

ZSIS.SI
Z dobrimi rezultati v tej sezoni navdušuje tudi gluha atletinja Leja Glojnarič, ki se pripravlja na evropsko prvenstvo, ki bo konec avgusta na Poljskem.

"Letošnja sezona je dobra, kar smo že dokazali z nastopi. Leja pridno trenira in tekmuje. Zaradi mnogoboja tekmujeva v različnih disciplinah, posvečava se tudi več oviram in skoku v višino. Letošnja sezona je dobra," je uvodoma povedal trener Iztok Glojnarič.

396-22-leja 2
ZSIS.SI

PREIZKUSI SE
Vas mika, da se tudi sami preizkusite v parašportu? Pišite se na e-naslov grega.dolinar@zsis.si in pomagali vam bodo! Tule je seznam vsem športnih klubov, ki omogočajo vadbo: www.zsis.si/postanisportnik/ponudniki-programov/Postani športnik.

"Tek na ovire je na članskem državnem prvenstvu odtekla dobro s časom 14,47, kar je njen nov osebni rekord in bilo je dovolj tudi za finale. V skoku v višino je na državnem prvenstvu z višino 168 cm osvojila tretje mesto. Letos je v Zagrebu na mitingu že preskočila tudi 172 cm, kar je lep obet za prihajajoče evropsko prvenstvo gluhih. V Zagrebu je popravila tudi osebni rekord v skoku v daljino, ki je zdaj 544 cm. Vsi ti rezultati so pokazatelj dobrega dela," je pojasnil njen oče, ki je tudi Lejin trener.

396-22-leja 1
ZSIS.SI

Lejo Glojnarič zdaj čaka velika preizkušnja, čaka jo evropsko prvenstvo. "Pričakovanja niso visoka, predvsem bi rada ponovila te rezultate tudi na EP. Nekako se oklepam svojega recepta, da atlet ne čuti pritiska in da greva na EP predvsem po dobre rezultate ter morda po kakšen osebni rekord. Leja sicer pravi, da bi rada v mnogoboju prebila mejo 5000 točk, v višini pa morda popravila osebni rekord, ki je 174 cm. Sva optimistična," je še dejal Iztok Glojnarič.

Leja je aktualna zmagovalka olimpijade gluhih v Braziliji, kjer je lani osvojila prvo mesto v skoku v višino in mnogoboju. 

Članki iz rubrike