1703079682-dsc6151-01-1703079660058 Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

STA
STA
1 23.07.2023 18:19:26

Gajser na drugi dirki po vrnitvi padel! Potem je ...

Profimedia
Slovenski motokrosist Tim Gajser je na dirki svetovnega prvenstva razreda MXGP v belgijskem Lommelu osvojil 15. mesto, potem ko je bil 15. v prvi in 13. v drugi vožnji. Zmagal je Francoz Romain Febvre. V razredu MX2 je Jan Pancar končal na 26. mestu.

V belgijskem Lommelu je bila danes 13. dirka sezone svetovnega prvenstva, a za svetovnega prvaka iz sezone 2022 Gajserja šele druga, potem ko se je prejšnji teden uspešno vrnil v karavano po februarski hudi poškodbi.

V kvalifikacijah je bil v soboto deseti, danes pa je v v prvi vožnji v uvodnih krogih padel in zaradi tega izgubil precej mest. V nadaljevanju dirke se je uspešno prebijal iz ozadja in se hitro prebil med dobitnike točk, nazadnje pa je bil 15. Vožnjo je dobil Febvre pred Nizozemcem Glennom Coldenhoffom in vodilnim v seštevku sezone Špancem Jorgejem Pradom.

Tudi v drugi Gajser ni bil v ospredju, na koncu je iztržil 13. mesto, kar je v seštevku dirke pomenilo 15. mesto in 14 točk za SP. V boju za zmago je v tej vožnji sicer slavil Prado, toda ker je Febvre prišel do drugega mesta, je bilo to dovolj za slavje Francoza, kar je zanj četrta zaporedna dobljena dirka v sezoni. Tretji v vožnji in na dirki je bil Coldenhoff.


V SP se razmerje moči ni bistveno spremenilo; Prado je v primerjavi z zasledovalci izgubil le dve točki, tako da njegova prednost zdaj znaša 99 točk (665-566). Drugi je Febvre, tretji pa Švicar Jeremy Seewer (506). Gajser je z 48 točkami 24.

V razredu MX2 je slavil Belgijec Jago Geerts pred rojakom Lucasom Coenenom, tretji je bil Nemec Simon Längenfelder. Slovenski predstavnik v tem razredu Jan Pancar je tokart ostal brez točk za SP, potem ko je bil 21. v prvi in 23. v drugi vožnji, skupno pa 26.

V SP vodi danes sicer le sedmi Italijan Andrea Adamo (564), Geerts je drugi (551). Pancar je prvič v sezoni ostal povsem brez točk, a je v seštevku še obdržal deseto mesto (253).

Naslednja dirka bo preizkušnja v finski Vanti že naslednji teden.

Značke: motokros, tim-gajser

Članki iz rubrike