zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

vh
vh
0 21.07.2023 13:17:16

Plešejo, vzgajajo, zmagujejo

Nataša Potočnik in plesalke Forme
PZS
Skoraj nemogoče je bilo spregledati uspehe plesalcev ljubljanskega kluba Forma na letošnjem državnem prvenstvu v art disciplinah, ki je v organizaciji plesnega kluba Libero potekalo na Dobrovi. V skoraj vseh starostnih kategorijah in plesnih zvrsteh so imeli vsaj enega finalista.

»Letošnje državno prvenstvo je bilo za naše tekmovalce zelo uspešno,« se strinja plesna učiteljica in trenerka Urša Grm Murko ter pojasni, da so v sezono vložili ogromno truda, trdega dela in dodatnih ur v dvorani. Kljub naporni sezoni pa Grm Murkova trdi: »Vse to je veliko lažje, če si obdan s plesalci, željnimi znanja in napredka. Vsi moji plesalci so mi v neverjeten ponos, tudi če si niso priplesali želenega rezultata. Vseeno sem vesela, ker so vsi izpolnili naš cilj, in to je: če si, ko prideš z odra, zadovoljen z odplesanim, je to to.« In to je tudi nekakšen moto Plesnega kluba Forma, ki ga vodi Nataša Potočnik – plešemo, vzgajamo, zmagujemo.

Zmagovalka je prvo leto članica

»Med članskimi dosežki sem zagotovo najbolj ponosna na uspeh Eme Ane Žura, ki je letos prvič plesala v kategoriji članic in si med jazz solistkami priplesala naslov državne prvakinje,« je ponosno povedala njena trenerka Urša Grm Murko in dodala, da ji je koreografija pisana na kožo. Ob tem je še izrazila veselje, da je k sodelovanju povabila Tatjano Gajanović, ki je na koreografiji pustila svoj pečat.

Po trditvah Grm Murkove je bila Emina sezona polna izzivov, ker si je v decembru zlomila gleženj in bila zato do konca februarja v mavcu. Po okrevanju pa je, kot pravi njena trenerka, s popolno predanostjo in ciljem ponovno stopila v dvorano ter priplesala do nepredstavljivega uspeha in dokazala, da je vse mogoče. »Pot z Emo sem začela pri njenih enajstih letih, ko sem koreografirala njen prvi ples v paru in z velikim zadovoljstvom spremljala njen razvoj kot plesalke in tudi kot čudovite osebe, v katero odrašča,« se spominja Grm Murkova.

Uspešna tudi kot soplesalka

Na letošnjem državnem prvenstvu si je Ema priplesala še en naslov državne prvakinje – v show paru z Ano Sofijo Bešter. Dosegla je tudi dva naslova državne viceprvakinje. Eno srebro ji je prinesel nastop v modern paru z Ano Sofijo Bešter, drugo srebro pa nastop s show malo skupino v koreografiji Where do our boundaries lie Nataše Potočnik.

Z Ano Sofijo sta si v preteklih sezonah priplesali že dva naslova državnih prvakinj med modern pari in pa naslov svetovnih podprvakinj leta 2022 med modern starejšimi mladinskimi pari. »Sta odličen plesni par, povezujejo pa ju prijateljstvo, močna vez in dolgoletna skupna plesna pot. Ustvarjanje z njima je lahkotno in polno navdiha. Ob tem nastanejo čudovite koreografije,« je navdušena Grm Murkova.

Tudi podmladek obeta

Grm Murkova si v čast šteje tudi to, da predaja svoje znanje naslednji generaciji legende slovenskega plesa, ki je postavila temelje v razvoju plesa na naših tleh. Je namreč trenerka Inje Jeram, ki je vnukinja dr. Mete Zagorc, za katero Grm Murkova pravi, da ji s svojo ljubeznijo do plesa vedno vlije voljo in zagon za njen čudovit poklic.

A ne Zagorčeva ne Injina mama Nina Jeram, ki je v svoji mladosti plesala pri Mojci Horvat, se v delo trenerjev ne vmešavata. Prej nasprotno, saj jim popolnoma zaupata, Jeramova pa ob tem še doda: »Nataša in Urša sta srčna človeka. Otroke vzgajata še za kaj drugega kot robotski ples. Njune punce so povezane, srčne, dobre druga do druge, si pomagajo, se veselijo uspehov druga druge …«

Inja je v paru z Emo Novak dosegla četrto mesto na evropskem prvenstvu med modern pari starejših mladincev, na lanskem evropskem prvenstvu pa osvojila naziv viceprvakinje s show malo skupino mladincev, delo Nataše Potočnik, vodje kluba Forma.

Obleka naredi človeka

Varovanke Grm Murkove plešejo v kostumih Irene Baš, kateri je Grm Murkova zvesta od samega začetka. Skozi vrsto let sta zgradili čudovit in poseben odnos: »Popolnoma ji zaupam in se vsako leto veselim najinega sodelovanja. Začutili sva se, hitro nama je jasna vizija, uživava v ustvarjalnosti in vsako sezono do konca pripeljeva z nasmehom in objemom. Res sem hvaležna za Ireno in s ponosom občudujem moje plesalce v Ireninih kreacijah.«

Galerija

Članki iz rubrike