© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
zšis/spk
zšis/spk
11.07.2023 09:48:33
Deli članek:

Dobra izkušnja za Robija

psno
Robi Kogovšek s svojo ekipo

Ta teden Pariz gosti 10. svetovno prvenstvo v paraatletiki, na katerem sodeluje 1200 športnic in športnikov iz 107 držav.

Slovenske barve je branil slepi tekač Robi Kogovšek, ki je včeraj, v ponedeljek, startal v teku na 400 metrov. To je bil njegov sploh prvi nastop na članskem svetovnem prvenstvu. V svoji predtekmovalni skupini je zasedel tretje mesto s časom 57,58, kar je tudi njegov osebni rekord in najboljši čas sezone, a vse to je bilo vseeno premalo za napredovanje.

"Ne pozabimo: to je bila za Robija prva velika članska tekma. Doslej na evropskih in svetovnih prvenstvih članov še ni tekel. Robi je spoznal proceduro in potek velikih tekmovanj, to je naložba za prihodnost. Smo pa spoznali, da je konkurenca v teku na 400 metrov izjemna, zato bomo morali iskati panogo, kjer bo Robi bolj konkurenčen," je po nastopu povedal trener Roman Kejžar.

Robija je na progi spremljal Jan Trček, celotno Robijevo ekipo vodi Igor Eržen, za psihološko pripravo pa skrbi športna psihologinja Lena Gabršček.