elektrika x Svet24.si

Slovenija z najdražjo elektriko v Evropi?

Ariana Grande Svet24.si

Ariana Grande spregovorila o nasilju na ...

zala tomašič Necenzurirano

Kaj so vam mediji zamolčali o Zali Tomašič

Tanja Starič, Rosvita Pesek,  Igor E Reporter.si

Katastrofalna gledanost TV Slovenija: še ko sta ...

Luka Dončić, Mirjam Poterbin Ekipa24.si

Ste jo videli? Dončićeva mama na parketu v ...

severa-gjurin, boris-bezić Njena.si

Slovenska pevka in režiser na skrivaj stopila ...

slovenija Ekipa24.si

Kakšno presenečenje! Kakšno glasbo vrtijo naši...

STA
STA
0 10.07.2023 18:06:50

Đoković v dveh dneh strl Hurkacza, med mladinkami izpadla Ela Nala Milić

Profimedia
Sedemkratni zmagovalec Wimbledona Srb Novak Đoković ostaja v igri za izenačenje rekordnih osem naslovov v All England Clubu Švicarja Rogerja Federerja. V osmini finala je premagal Poljaka Huberta Hurkacza s 3:1 v nizih.

Šestintridesetletni Srb, ki se hkrati poteguje za 24. grand slam naslov, je v nedeljo dobil prva dva niza, danes pa je dokončal delo. Sicer je prvič letos v Wimbledonu izgubil niz, a nato suvereno dobil četrtega s 6:4 in se štirinajstič v karieri uvrstil med osem najboljših. Zdaj ga čaka sedmi nosilec Rus Andrej Rubljov.

Prvič v karieri se je v četrtfinale v Wimbledonu uvrstil Danil Medvedjev. 27-letni Rus je danes odigral le dva niza, saj je nato njegov tekmec, Čeh Jiri Lehečka, predal dvoboj zaradi poškodbe.

V naslednjem krogu ga čaka 27-letni Američan Christopher Eubanks (43. na lestvici ATP), ki se je po zmagi nad petim nosilcem Stefanosom Cicipasom prvič v karieri uvrstil v četrtfinale grand slama. Grka je premagal po dobrih treh urah igre s 3:6, 7:6, 3:6, 6:4 in 6:4.

Še manj časa kot Medvedjev je na igrišču preživela branilka naslova Elena Ribakina iz Kazahstana. Po manj kot pol ure igre je morala Brazilka Beatriz Haddad Maia predati dvoboj zaradi bolečin v hrbtu.



V četrtfinale se je uvrstila tudi Američanka Madison Keys, ki je v treh nizih izločila 16-letno Rusinjo Miro Andrejevo.

Med mladinkami se je morala v drugem krogu posloviti Ela Nala Milić. Bolgarka Rosica Denčeva je po uri in 14 minutah igre zmagala s 6:2, 6:3.

Med dvojicami je izpadel tudi 17-letni Matic Križnik. S Čehom Vitom Kalino, s katerim sta pred Wimbledonom zmagala na turnirju serije WTT v Roehamptonu, sta izgubila proti tretjima nosilcema, špansko-mehiški navezi Alejandro Melero Kretzer/Rodrigo Pacheco Mendez, s 7:6, 4:6 in 9:11.

Danes sta v moški konkurenci na sporedu še dva dvoboja osmine finala, Carlos Alcaraz - Matteo Berrettini in Holger Rune - Grigor Dimitrov, pri dekletih pa bosta zaigrali Ons Jabeur in Petra Kvitova.

Članki iz rubrike