rešilec, reševalno vozilo, maribor, vožnja Svet24.si

Ko naenkrat ne zmoreš več in to traja leta; ...

razsvetljava, nogometno igrišče, luči Svet24.si

Urejanje razsvetljave na nogometnem stadionu, ...

trnava Necenzurirano

Za vode na Koroškem dali manj kot za luksuzno ...

urban kodric plakat Reporter.si

Ali ministrico Sanjo Ajanović Hovnik iz ozadja ...

doncic Ekipa24.si

Kaaaaaj?! Američani ne morejo verjeti, kaj je ...

Globalna Ureditev AI: Poudarek je na potrebi po mednarodni regulaciji za zagotavljanje varnega razvo Odkrito.si

Zloraba umetne inteligence - pot v množično ...

doncic Ekipa24.si

Hahaha, kakšen kralj! Nikoli ne boste uganili, ...

STA
STA
0 02.06.2023 19:10:34

Janja Garnbret na vrh kvalifikacij

ALESFEVZER.COM
Štirje Slovenci Janja Garnbret, Julija Kruder, Katja Debevec in Jernej Kruder so bili uspešni v kvalifikacijah tekme svetovnega pokala v športnem plezanju v disciplini balvani v Pragi. Za slovenski dosežek dneva je poskrbela Garnbret, ki je prvi nastop v balvanih po poškodbi palca na levi nogi končala na prvem mestu razpredelnice.

Olimpijska šampionka iz Slovenije je v kvalifikacijah tekme svetovnega pokala v športnem plezanju v disciplini balvani v Pragi rešila pet balvanskih problemov od petih ter se že po prvem krogu zavihtela na vrh razpredelnice.

Garnbret je zaradi poškodbe izpustila uvodne tri tekme sezone svetovnega pokala v balvanskem plezanju na Japonskem, v Južni Koreji in v ZDA. Zaradi uspešne rehabilitacije sta s trenerjem Romanom Krajnikom vrnitev v tekmovalno karavano načrtovala na Češkem, kar se je za zdaj izkazalo za pravilno odločitev.

Garnbret je namreč v kvalifikacijah znova pokazala tisto staro formo, ki jo je krasila pred poškodbo. Štiri od pet balvanov je premagala od prvega do zadnjega oprimka v enem poskusu, le za tretjega je za vrh balvana potrebovala pet poskusov. Gre za dosežek, s katerim se je zanesljivo uvrstila v nedeljski ženski polfinale najboljše dvajseterice.

Od Slovenk sta se v nedeljski ženski polfinale uvrstili še Julija Kruder s 15. dosežkom in Katja Debevec, ki je polfinale ujela z 19. mestom.

Že pred tem je bil v moških kvalifikacijah uspešen Jernej Kruder, ki je napredoval s 17. dosežkom kvalifikacij.

Gregor Vezonik je na 21. mestu ostal pred vrati polfinala, v kvalifikacijah sta svoja nastopa končala tudi Zan Lovenjak Sudar (37.) in Anže Peharc (41.). Lucija Tarkuš je tekmovanje končala na 35. mestu, Lučka Rakovec pa je bila 41.

Sobota bo v znamenju polfinalnih in finalnih odločitev v moški konkurenci, v nedeljo pa bo po polfinalu sledil še ženski finale, kamor se bo uvrstilo najboljših šest.

Članki iz rubrike