sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

Scheffler 23 pm Ekipa24.si

Številka ena na svetu v lisicah! Ne boste ...

(sm)
(sm)
0 12.04.2023 11:38:11

Komu lovorika med člani in mladimi?

Prizor z lanskega finala Agrochem Hrast – Trata
BZS
V soboto in nedeljo bo Postojna gostila zaključna turnirja superlige 2022/23 in Zimskega pokala mladih 2023. Med balinarskimi superligaši se bodo za naslov klubskega državnega prvaka potegovali Trata Škofja Loka, Skala Sežana, Ilirska Bistrica ter Agrochem Hrast Kobjeglava, med mladimi pa bodo zmagovalni pokal Zimskega pokala mladih lovili Kozlek Kuteževo, Orlek Oro Met Pivka, Šola balinanja Korte-Izola in domača Postojna.

Še tretje leto zapored bo boj za najbolj cenjeno domačo klubsko lovoriko gostila Zelena balinarska dvorana v Postojni, prvič pa bo dogajanje popestril še zaključni turnir premierne izvedbe Zimskega pokala mladih. V obeh tekmovanjih je nastopalo po deset ekip, na zaključnem dejanju pa je prostora zgolj za najboljše štiri. Sobota bo postregla z obema superligaškima polfinaloma, nedeljsko dopoldne s polfinalnimi in finalnimi dvoboji mladih, v popoldanskih urah pa bo znan zmagovalec superlige.

Trata prvi nosilec, Agrochem Hrast brani naslov

Superligaši so v rednem delu sezone odigrali 18 krogov, ravno v zadnjem pa je na prvo mesto skočila škofjeloška Trata, ki ji tako pripada mesto prvega nosilca. Gorenjska zasedba je daleč najuspešnejša v obdobju samostojne Slovenije, saj je doslej slavila že 15-krat, po treh letih posta pa si Damjan Sofronievski, Tadej Premru, Miha Tomše in drugi člani zelo izkušene druščine ponovno obetajo dragoceno lovoriko, ki jim jo je v lanskem finalu iz rok izmaknil prav Agrochem Hrast. "Z rednim delom prvenstva smo zelo zadovoljni. V izenačeni konkurenci je bila vsaka osvojena točka v gosteh zelo dobrodošla. Kot prvouvrščena zasedba nimamo nobene prednosti, saj bo zaključni turnir potekal na nevtralnem igrišču, tako da nismo naredili še ničesar," je opozoril "Softi".

Agrochem Hrast je po dveh naslovih ostal brez nekaterih nosilcev igre, a se je vendarle uspel prebiti med elitno četverico. V kobjeglavskem taboru se zavedajo, da tokrat ne bodo v vlogi favoritov, a je reprezentant Marko Švara prepričan, da lahko zmešajo štrene favoritom: "Primarni cilj smo izpolnili, tako da lahko v Postojni nastopimo sproščeni. Forma je v vzponu in verjamemo, da bomo prikazali igre, ki smo jih sposobni. Trata je zelo izkušena ekipa, a vendarle gre za eno tekmo na nevtralnem igrišču, ki smo jo sposobni zmagati!"

Tako Sežanci kot Bistričani z visokimi ambicijami

Večji del sezone so vrh lestvice zasedali balinarji sežanske Skale, ki so ob koncu malce popustili, a vendarle zadržali drugo mesto, ki jim je prineslo polfinalni obračun z Ilirsko Bistrico. Sežanska zasedba je polna aktualnih in nekdanjih reprezentantov, na čelu z Gašperjem Povhom, Martinom Zdaucem in Matijo Povhom, vodja in igralec Klemen Sosič pa optimistično pričakuje vrhunec sezone: "Pred letošnjo sezono smo ekipo okrepili in si zadali visoke cilje. Z rednim delom sem zadovoljen, čeprav se zavedamo, da imamo v igri še kar nekaj rezerv. Glede na uvrstitev smo v polfinalu favoriti, vendar bo veliko vlogo na tekmi odigrala tudi dnevna forma. Na zaključni turnir se bomo dobro pripravili in ga pričakujemo z optimizmom."

Ilirska Bistrica je lani sezono zaključila na tretjem mestu, ki ga je zasedla tudi v rednem delu letošnje sezone. Po besedah enega izmed nosilcev igre Vilija Mizgurja so cilji letos (vsaj) stopničko višji: "V rednem delu smo le eno tekmo odigrali v popolni postavi. Z zmago na ključnem gostovanju v Kopru smo si odprli vrata zaključnega turnirja, na katerem se ne nameravamo zadovoljiti zgolj s polfinalom. Najprej nas v soboto čaka Skala, v primeru zmage pa še finale, ki se ne igra, temveč zmaguje..."

Komu premierna izvedba Zimskega pokala mladih?

Daljši zimski tekmovalni premor pri najmlajših so pri Balinarski zvezi Slovenije prekinili z Zimskim pokalom mladih, ki je z atraktivnim sistemom tekmovanja požel veliko navdušenja. V konkurenci desetih ekip bosta svoje znanje številnim ljubiteljem balinanja v Postojni v nedeljo dopoldne predstavili po dve najboljši ekipi iz dveh predtekmovalnih skupin – Kozlek Kuteževo, Šola balinanja Korte-Izola, Orlek Oro Met Pivka in domača Postojna.

Organizatorji balinarskega praznika so zagotovili neposredni prenos sobotnih polfinalov superlige (ob 10. in 15. uri) ter nedeljskih finalnih dvobojev Zimskega pokala mladih (ob 11. uri) in superlige (ob 14. uri), za dodatno atraktivnost pa bodo nastopajoči poskrbeli z barvnimi kroglami. 

Galerija

Članki iz rubrike