Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

zsis
zsis
0 21.03.2023 12:33:26

Slovenija z namiznoteniškega turnirja iz Lignana s kolajno: Andreja Dolinar srebrna

Andreja Dolinar do srebrne kolajne s finsko igralko.
psno
V Italiji se je tudi za Slovenijo uspešno končal namiznoteniški turnir v Lignanu, kjer se je merilo več kot 300 tekmovalk in tekmovalcev iz 34 držav.

Slovenija je v Italiji nastopila s številčno zasedbo. Za Slovenijo so igrali Primož Kancler, Bojan Lukežič, Andreja Dolinar, Luka Trtnik, Karin Praček, Tomaž Rabuzin, Peter Jereb in Alen Bečirević. "Kombinacija izkušenih in mladih zdaj krasi slovensko reprezentanco," je na postavo in pokazano v Italiji ponosen trener Ožbej Poročnik, ki mu je s pomočjo pomočnika Darka Kojadinoviča uspelo vzpostaviti in sestaviti številčno zasedbo.

Vas mika, da se tudi sami preizkusite v parašportu? Pišite na elektronski naslov grega.dolinar@zsis.si in pomagali vam bodo! Tule je seznam vseh športnih klubov, okolij, ki omogočajo vadbo: https://www.zsis.si/postanisportnik/ponudniki-programov/ Postani športnik.

Odprava se je domov vrnila s kolajno, ki jo je v igri dvojic osvojila najizkušenejša Andreja Dolinar, ki je v paru s Finko Aino Sirri Maario Tapolo prišla do srebrne. Andreja je bila tudi četrtfinalistka v posamični konkurenci. Med osem najboljših se je v svoji kategoriji zavihtel tudi izkušeni Bojan Lukežič, blizu napredovanju v četrtfinale je bil tudi Primož Kancler.


"Trije novi igralci so se prvič preizkusili na mednarodni sceni in dali v dani situaciji vse od sebe. Še posebej bi izpostavil Karin, ki je proti nosilki iz Brazilije na trenutke igrala na res dobri ravni," je trener Ožbej Poročnik pohvalil krstne nastope trojice Karin Praček, Tomaž Rabuzin, Peter Jereb, ki so doživeli ognjeni krst na mednarodni sceni.

MAJA I FEEL SLOVENIA THERMANA LAŠKO OPEN
Rezultati v Italiji so spodbuda za nadaljnje zavzeto delo in treninge, ki jih vodita Ožbej Poročnik in njegov pomočnik Darko Kojadinovič. Misli so že pri Laškem, ki bo med 10. in 13. majem gostil že 18. I Feel Slovenia Thermana Laško Open, ki velja za največji turnir na svetu v namiznem tenisu za športnike invalide.

"Laško je najmočnejši turnir na svetu. Absolutno je želja po znova kakšni vrhunski uvrstitvi naših športnikov, kar pa niso samo kolajne, ampak tudi uvrstitve v četrtfinale. To bo v tako zahtevni konkurenci, kot bo vnovič v Laškem, poseben izziv," se Ožbej Poročnik ozira na mesto ob Savinji, ki bo nekaj dni središče svetovnega parašporta.

292-21-diandra
Diandra Bekčić in njen trener Bojan Marinček
psno

NA EVROPSKO PRVENSTVO V ŠPANIJO
Med 22. in 26. marcem bo v Španiji v Guadalajari potekalo 58. evropsko prvenstvo v karateju in parakarateju. Tudi Slovenija bo imela tam svojo predstavnico, v Španijo potuje parakarateistka Diandra Bekčić, ki jo bo na tekmovanju spremljal trener Bojan Marinček. "Včeraj so se v Kranjski Gori končale zaključne priprave reprezentance. Menim, da je Diandra dobro pripravljena. Nekaj podrobnosti pa bomo izpilili še v zadnjih dneh pred tekmovanjem," je napovedal trener Marinček, ki bdi nad Diandro, članico Karate kluba Velenje. Diandra bo tekmovala v disciplini kata posamično, v kategoriji K21, kjer so tekmovalke z duševno motnjo. Kvalifikacije jo čakajo v petek, 24. marca, finale pa dan pozneje. Spomnimo, Diandra Bekčić je bila lani tretja na evropskem prvenstvu, leto dni prej pa srebrna.

KOŠARKARJI V POLFINALU REGIONALNE LIGE
S tekmami četrtega turnirja se je v mestu Gradačac končal redni del sezone lige NLB Wheel, ki jo vodi in organizira Zveza paraplegikov Slovenije. Ekipa Parasport Slovenia je v odločilni tekmi premagala črnogorskega predstavnika in si zagotovila boljše izhodišče pred polfinalom. Naša zasedba je naprej klonila pred domačinko, ekipo KIK Zmaj Gradačac, potem pa porazila podgoriško vrsto KK OSI Paramont.

Liga NLB Wheel, Gradačac
Parasport Slovenia – KIK Zmaj 36:66 (11:16, 10:21, 8:14, 7:15)
Parasport Slovenia: Koduzović 4, Lokar 4, Gračner 2, Musić 9, Kamnenik 12, Radić 3, Bojanec 2
KIK Zmaj: Mulić 17, Kamberović 8, Rosuljaš 10, Mahovac 14, Rekanović 17

KK OSI Paramont – Parasport Slovenia 51:57 (14:12, 13:11, 12:17, 12:17)
KK OSI Paramont: Ivanov 15, Dizdarić 3, Purić 5, Đasim 2, Omeradžić 26
Parasport Slovenia: Koduzović 26, Musić 8, Kamenik 21, Gračnar 2

"V Gradačcu smo dosegli ravno to, po kar smo odšli. Mirne duše lahko rečem, da sem s tem več kot zadovoljen. V prvi tekmi smo poskušali zmagati, vendar je bil namen tudi ta, da prihranimo čim več moči za tekmo s spočito ekipo Paramonta iz Črne gore. Tekma proti Črnogorcem je bila zelo živčna na obeh straneh, z veliko tehničnimi napakami in zgrešenimi meti. V določenem trenutku smo zaostajali tudi za devet točk, vendar smo se proti koncu prvega polčasa malenkostno zbrali in tekmo v nadaljevanju obrnili v svoj prid. Ta zmaga je še toliko bolj pomembna, ker so nas odsotnosti zdesetkale in smo igrali s peterkami, ki skupaj praktično ne igrajo nikoli, zato tudi toliko napak. Poraz proti domačinu je bil s stališča položaja na lestvici povsem nepomemben, ker bi tudi z zmago na tej tekmi in drugim mestom na lestvici po rednem delu v polfinalu ponovno igrali z njim. Na vse fante, ki so sodelovali v Gradačcu, sem zelo ponosen. Edina želja, ki jo imam pred zaključkom lige, je, da bi tekmi, ki bosta odločali o kolajnah, odigrali v popolni postavi," je po turnirju povedal trener Žiga Kobaševič.

292-21-kos
Naši košarkarji spet v polfinalu regionalne lige
psno

Polfinalna para sta KKI Vrbas – KK OSI Paramont in KIK Zmaj Gradačac – Parasport Slovenia. Polfinalisti se bodo za mesti v finalu in malem finalu pomerili 23. aprila na turnirju v Banjaluki. Finalni turnir, kjer bodo na sporedu tekme za 1., 3. in 5. mesto, pa bo v nedeljo, 21. maja, v Ljubljani v Areni Stožice.

Članki iz rubrike