sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

Scheffler 23 pm Ekipa24.si

Številka ena na svetu v lisicah! Ne boste ...

(sm)
(sm)
0 01.03.2023 11:13:55

Balinanje z nasmehom na obrazih

Turnir VDC Koper
BZS
Balinarska zveza Slovenije ima v teh dneh polne roke dela z balinarskimi aktivnostmi. Predsednik BZS Primož Marinko se je udeležil turnirja v organizaciji Varstveno delovnega centra Koper, Komisija za mladino je pripravila vse potrebno za začetek premierne izvedbe zimskega pokala mladih, najboljši moški klubi pa v elitni superligi še naprej bijejo zanimive bitke za mesta na zaključnem turnirju in obstanek.

Predsednik Balinarske zveze Slovenije Primož Marinko se je odzval vabilu Varstveno delovnega centra Koper na tradicionalni turnir obalnih društev. BZS je ob tej priložnosti organizatorjem turnirja podarila reprezentančni dres ter dva kompleta balinarskih krogel in večje število balinčkov za lažjo organizacijo balinarskih treningov varovancev VDC Koper.



"Naši varovanci se celo leto veselijo tega turnirja, za katerega so v zadnjih mesecih pridno trenirali. Zanimanje je zelo veliko, saj je balinanje odličen način rekreacije tako za starejše kot mlajše," so pojasnili predstavniki Varstveno delovnega centra Koper, ki so se Balinarski zvezi Slovenije zahvalili za donacijo balinarskih krogel in balinčkov.



Nastopajoče, njihove trenerje, obiskovalce in sponzorje turnirja je v krajšem nagovoru pozdravil predsednik Balinarske zveze Slovenije Primož Marinko, ki je na turnirju opravljal tako vlogo igralca kot sodnika: "Veseli me, da se je zbralo toliko balinark in balinarjev. Balinarska zveza Slovenije je vedno pripravljena na sodelovanje z društvi po celotni Sloveniji."



Balinarke in balinarji so se izkazali z odličnimi potezami, ki so jih bučno pozdravili številni navijači na tribunah. "Balinanje je super. Veselimo se treningov in turnirjev, na katerih lahko pokažemo svoje znanje," je bilo mogoče slišati iz nasmejanih ust nastopajočih, ki so na zahtevnih igriščih v koprski balinarski dvorani krogle kot po tekočem traku približevali balinčku.

Poraz vodilnih, drama na dnu

V obračunih 13. kroga balinarske superlige so o zmagovalcih odločale malenkosti. Vodilna Skala je morala priznati premoč Ilirski Bistrici, derbi lanskih finalistov Agrochem Hrasta iz Kobjeglave ter škofjeloške Trate se je zaključil z remijem, Koprčani so vknjižili pomembno zmago v prestolnici pri Krimu, Velenjčani so se z domačim slavjem točkovno izenačili s Pivčani, v vnaprej odigrani tekmi pa je Postojna slavila v Zabičah.

Začenja se zimski pokal mladih

Komisija za mladino BZS je opravila žreb premierne izvedbe zimskega pokala mladih za igralke in igralce letnikov 2008 in mlajših, ki se bo s prvima kvalifikacijskima turnirjema v Pivki in Postojni začel 5. marca, zaključil pa 16. aprila s finalnim turnirjem, v okviru zaključnega turnirja superlige. V skupini A s kvalifikacijskima turnirjema v Pivki in Idriji bodo nastopale zasedbe Orlek Oro Met Pivka, Kolektor Idrija A, Kozlek Kuteževo, Kolektor Idrija B in Pliskovica, v skupini B s turnirjema v Postojni in Sežani pa nastopale Postojna, Skala Sežana, Korte – Izola B, Agrochem Hrast Kobjeglava in Korte – Izola A. Na  aprilski zaključni turnir se bosta uvrstili po dve najboljši ekipi iz vsake skupine. 



Galerija

Članki iz rubrike